Nvidia a adaugat 765 de miliarde de dolari la valoarea sa de piata in mai putin de 2 saptamani

externe

Jensen Huang

Actiunile Nvidia au crescut cu 31% de cand actiunile valorau ultima data sub 100 de dolari pe actiune pe 7 august, compania tehnologica cu mega capitalizare adaugand 765 de miliarde de dolari la valoarea sa de piata in doar opt zile de tranzactionare, relateaza Business Insider.

Castigul masiv pentru actiunile Nvidia din 7 august pana in 19 august este aproape triplu fata de castigul platformei Nasdaq 100 de 11% in aceeasi perioada de timp.

Castigul rapid reprezinta cel mai mare castig in opt zile al Nvidia din mai 2023, cand a castigat 33% in mai putin de doua saptamani. Acesta reprezinta, de asemenea, cel mai mare castig absolut de capitalizare de piata inregistrat de Nvidia intr-o perioada de opt zile.

Recuperarea in forma de V a actiunilor Nvidia din ultimele doua saptamani a coincis cu o crestere ampla a pietei de valori, deoarece investitorii au salutat datele economice incurajatoare care au temperat temerile privind o recesiune iminenta.

De la nivelul maxim de inchidere al Nvidia din 10 iulie, de aproape 135 USD, stocul a scazut cu 27% pana pe 7 august, deoarece investitorii au devenit ingrijorati de o incetinire economica, rapoarte de intarzieri pentru cipurile GPU-ul Blackwell AI de noua generatie a Nvidia si intrebari cu privire la o incetinire a cheltuielilor pentru AI.

Analistii de pe Wall Street raman fermi in perspectiva lor optimista pentru Nvidia ca este indreptata spre castiguri.

Boom-ul actiunilor Nvidia a fost, de asemenea, o victorie majora pentru cofondatorul si CEO-ul Jensen Huang, care si-a vazut valoarea neta s-a ridicat de 27 de miliarde de dolari din 7 august la 114 de miliarde de dolari, facandu-l pe locul 11 ​​cel mai bogat om din lume, potrivit datelor de la Bloomberg.

In prezent, Nvidia se mandreste cu o evaluare de piata de 3,15 trilioane de dolari, iar castigul sau de 765 de miliarde de dolari in valoare de piata in opt zile de tranzactionare este mai mare decat valoarea unor companii masive, inclusiv Tesla, JPMorgan si Walmart.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: