Ungaria ameninta ca va oferi transport gratuit migrantilor pentru a ajunge la Bruxelles: „Daca vor migranti ii vor obtine”

externe

Viktor Orban, NATO, razboi mondial, pompier, aruncator de flacari, Ungaria

Intr-o disputa privind migratia cu UE, guvernul maghiar al lui Viktor Orban a anuntat ca este pregatit sa ofere migrantilor si solicitantilor de azil bilete gratuite pentru Bruxelles.

Acest lucru a fost anuntat de seful de cabinet al prim-ministrului Ungariei, Gergely Gulyas, relateaza Euronews.

Vorbind la o conferinta de presa la Budapesta, el a criticat decizia instantei UE din iunie, care a obligat Ungaria sa plateasca o amenda de 200 de milioane de euro pentru incalcari persistente ale regulilor de azil. Si in plus – 1 milion de euro pe zi pana cand Ungaria isi va adapta politica in conformitate cu legislatia UE.

„Bruxelles vrea sa ne oblige sa lasam migrantii sa intre cu orice pret”, a spus Gulyas. El a spus ca, daca UE continua sa impuna Ungariei reguli care „nu permit retinerea migrantilor la frontiera”, tara sa va oferi fiecarui migrant „transport gratuit la Bruxelles”.

„Ungaria nu vrea sa plateasca aceasta amenda zilnica pe termen nelimitat, asa ca vom face in asa fel incat oamenii sa poata intra daca doresc si le vom oferi un bilet dus catre Bruxelles”, a spus Gulyas.

„Daca Bruxelles-ul vrea migranti, ii poate obtine”, a continuat el.

Amenintarea Ungariei de a transporta migranti la Bruxelles copie miscarile similare ale guvernatorilor republicani din SUA, care transporta cu autobuzul imigranti ilegali catre orase traditionale democrate precum New York, Los Angeles si Chicago.

Ungaria a construit garduri de sarma ghimpata la granitele sale de sud cu Serbia si Croatia si a infiintat mai multe zone de tranzit pentru a tine solicitantii de azil la granita cu Serbia. Ulterior, aceste zone de tranzit au fost inchise.

UE si-a exprimat nemultumirea fata de sistemul de azil extrem de strict al Ungariei si a facut apel la cea mai inalta instanta pentru amendarea Budapestei.

Orban a promis anterior ca Ungaria nu isi va schimba politicile de migratie si azil, indiferent de hotararile instantei UE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: