Germania: Baza aeriana NATO unde stationeaza avioanele AWACS ridica nivelul de securitate fata de potentiala amenintare a sabotorilor rusi

externe

awacs

O baza aeriana NATO din vestul Germaniei a anuntat joi ca si-a ridicat securitatea la al doilea cel mai inalt nivel, invocand rapoarte de informatii despre o potentiala amenintare, relateaza DW.

„Am ridicat nivelul de securitate la Baza Aeriana NATO Geilenkirchen pe baza informatiilor care indica o potentiala amenintare”, a precizat conducerea bazei intr-o postare pe platforma de socializare X.

„Tot personalul care nu este esential pentru misiune a fost trimis acasa ca masura de precautie”, a transmis conducerea bazei intr-un comunicat pe platforma de socializare X, fara a oferi detalii. „Siguranta personalului nostru este prioritatea noastra principala. Operatiunile continua asa cum era planificat”, se mai arata in comunicat.

Un purtator de cuvant al bazei aeriene Geilenkirchen a spus ca nivelurile de securitate au fost ridicate pentru Charlie. Conform definitiei NATO, nivelul Charlie inseamna ca a avut loc un incident sau ca exista dovezi care sugereaza o probabilitate mare de actiune terorista impotriva aliantei.

Autoritatile nu au oferit detalii, dar au asigurat ca nu exista motive de ingrijorare si ca nivelul de securitate a fost ridicata ca masura de precautie.

Este a doua oara cand securitatea este intarita la o baza care stationeaza flota de avioane de supraveghere AWACS a NATO.

Saptamana trecuta, o baza militara din Koln a fost inchisa pentru a investiga presupusul sabotaj al apei dupa ce a fost gasita o gaura intr-un gard in apropierea depozitelor de apa potabila.

NATO a avertizat anterior cu privire la amenintarile din partea Rusiei, care ar putea include acte de sabotaj si atacuri cibernetice.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat in iunie ca alianta militara occidentala observa un model care evolueaza si ca recentele atacuri au fost rezultatul faptului ca serviciile de informatii ruse au devenit mai active.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: