Pilotul companiei Alaska Airlines care a consumat ciuperci magice si a incercat sa opreasca motoarele unei aeronave in zbor spune ca a avut un comportament „de neconceput”. „30 de secunde din viata mea pe care mi-as dori sa le pot schimba si nu pot”

externe

Un pilot al companiei Alaska Airlines, care anul trecut a incercat sa opreasca motoarele unui avion de pasageri in timpul zborului, dupa ce a ingerat ciuperci magice, a spus, in unele dintre primele sale declaratii publice, dupa ce a fost trimis in judecata pentru 83 de acuzatii de neglijenta criminala si una de punere in pericol a aeronavei, ca actiunile sale au fost „de neconceput”, potrivit The Guardian.

Intr-un interviu pentru Good Morning America de la ABC, Joseph Emerson a descris evenimentele din 22 octombrie drept „30 de secunde din viata mea pe care mi-as dori sa le pot schimba si nu pot”.

Emerson, care in calitate de pilot aflat in afara programului, a fost autorizat sa calatoreasca in cabina de pilotaj, a incercat sa dezactiveze motoarele avionului prin pornirea sistemului de stingere a incendiilor.

Avionul operat de Horizon Air, care pornise din Everett, Washington, cu destinatia San Francisco, a fost deviat spre Portland, unde a aterizat in siguranta, cu peste 80 de persoane la bord.

Dupa arestarea sa in Oregon, sub acuzatia de tentativa de omor, Emerson a declarat politiei ca a crezut ca are o cadere nervoasa si ca viseaza atunci cand a tras de manerele rosii si ca experimentase recent cu ciuperci psihedelice deoarece sanatatea sa mintala se agravase.

Emerson a spus ca a luat ciuperci halucinogene cu doua zile inainte, la comemorarea mortii celui mai bun prieten al sau crezand ca ar putea ajuta cu depresia.

El crede ca inca mai avea halucinatii si ca „nimic nu parea real” in timp ce se afla in avion. „A fost un sentiment de a fi blocat, de genul: „Sunt blocat in acest avion?””, a spus el. „Nu este real, trebuie sa ma trezesc.”

Emerson a spus ca a intins mana si a apucat doua manere rosii aflate in fata lui care ar fi activat sistemul de stingere a incendiilor si ar fi intrerupt combustibilul la 30.000 de picioare.

„Ceea ce m-am gandit este: „Acest lucru ma va trezi”, a spus Emerson. „Stiu ce fac acele manere intr-un avion adevarat si trebuie sa ma trezesc din asta.”

Echipajul a reusit sa-l imobilizeze si sa-l scoata din cabina, dar chiar si in timp ce avionul ateriza, el a spus ca a incercat sa apuce un alt maner care actiona o iesire de urgenta. Potrivit unei declaratii pe propria raspundere, Emerson a avertizat un insotitor de bord: „Trebuie sa ma incatusatii chiar acum, altfel va fi rau”.

In decembrie, el a fost acuzat pentru punere in pericol a aeronavei si 83 de acuzatii de punere in pericol a unei alte persoane din imprudenta, cate unal pentru fiecare persoana aflata la bordul aeronavei la momentul incidentului. El a pledat nevinovat fata de acuzatii si asteapta judecata.

„Am facut ceva de neconceput pentru mine, ceva pentru care trebuie sa-mi asum responsabilitatea si regret”, a spus el.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: