Trump accepta sustinerea lui Robert F Kennedy Jr si promite ca va face publice dosarele privind asasinarea lui JFK

externe

La cateva ore dupa ce Robert F Kennedy Jr a anuntat ca il sustine pe Donald Trump, fostul presedinte a spus ca, in cazul in care va fi ales, va publica „toate documentele ramase referitoare la asasinarea lui John F Kennedy”, ca parte a unei noi propuneri privind o comisie pentru tentative de asasinat prezidential, inclusiv cea care l-a vizat, informeaza The Guardian.

Vorbind la un miting din Glendale, Arizona, Trump a promis, de asemenea, ca, daca va fi ales, va „infiinta un grup de experti de top” care va lucra cu Kennedy, un proeminent avocat antivaccinist, pentru a investiga bolile copilariei.

Tentativa de asasinare a lui Trump din 13 iulie este deja investigata oficial, inclusiv de catre Serviciul Secret si FBI.

Kennedy, descendentul uneia dintre cele mai faimoase dinastii politice democrate din tara, a fost primit cu un vuiet de aprobare de catre republicani cand i s-a alaturat lui Trump pe scena la mitingul din Glendale, Arizona, multimea scandandu-i numele.

Intr-un scurt discurs la miting, Kennedy a spus ca Trump va „face America sanatoasa din nou” si ca va fi un presedinte „care ne va proteja impotriva totalitarismului”.

Laudandu-l pe Kennedy pentru sprijinul sau, Trump a facut referire la tatal lui Kennedy, senator si procuror general democrat al SUA, si la unchiul sau, presedinte democrat. „Stiu ca se uita in jos chiar acum si sunt foarte, foarte mandri de Bobby. Sunt mandru de Bobby”, a spus Trump.

Kerry Kennedy, una dintre surorile lui RFK, a spus unui reporter de la Washington Post la inceputul zilei ca imbratisarea fratelui ei cu Trump a fost „obscena” si „cred ca daca ar fi fost in viata astazi, tatal meu ar fi detestat aproape totul in legatura cu Donald Trump. ”

Cinci dintre fratii lui Kennedy – Kathleen Kennedy Townsend, Courtney Kennedy, Kerry Kennedy, Chris Kennedy si Rory Kennedy – au numit sustinerea de catre RFK a lui Trump „o tradare a valorilor pe care tatal nostru si familia noastra le au” si „un final trist pentru o poveste trista”. Ei au spus ca ii sustin pe Harris si Walz.

Pe masura ce temperaturile au depasit 38C in Arizona, presa locala a anuntat ca peste 100 de persoane au fost tratate pentru epuizare termica in timp ce asteptau sa intre la mitingul lui Trump, unele primind tratament medical la fata locului, iar altele fiind transportate la spital.

Kennedy i s-a alaturat lui Trump la Glendale la mai putin de 24 de ore dupa ce secretarul de stat din Arizona a confirmat ca echipa lui Kennedy a cerut oficial ca numele acestuia sa fie scos din buletinele de vot din Arizona.

Numele sau va fi retras de pe buletinele de vot din Arizona, Ohio, Texas. Echipa lui Kennedy a depus, de asemenea, documente pentru a-i elimina numele din buletinul de vot si din Pennsylvania. Insa in statele cheie Michigan, Nevada si Wisconsin, oficialii electorali au spus ca este prea tarziu sa-si retraga numele de pe buletinul de vot, chiar daca ar vrea sa faca acest lucru.

Sugestia lui Trump ca ar crea un grup guvernamental de experti care sa colaboreze cu Kennedy pentru a investiga problemele de sanatate a copiilor din SUA este notabila, avand in vedere istoricul lui Kennedy.

In ultimele decenii, Kennedy, un avocat de mediu, a devenit „unul dintre cei mai influenti distribuitori ai fricii si neincrederii privind vaccinurile” si „a calatorit prin lume raspandind informatii false despre pandemie”, a raportat Associated Press.

Intr-un articol medical din 2022, contul sau de Twitter a fost numit „cel mai mare distribuitor” de dezinformare despre Covid-19.

Associated Press a investigat consecintele propagandei lui Kennedy asupra familiilor si „cum a valorificat Kennedy pandemia pentru a construi [ Children’s Health Defense, grupul sau de advocacy] intr-un motor de dezinformare de milioane de dolari”.

Kennedy a sustinut de multi ani in mod fals ca vaccinurile provoaca autism si, mai recent, a facut o serie de alte afirmatii, inclusiv ca wifi-ul provoaca „scurgerea creierului”, impuscaturile din scoli ar putea fi legate de antidepresive si chimicalele din apa fac copiii transgenderi.

Unii sustinatori ai lui Kennedy au spus ca intoarcereaa acestuia spre Trump este frustranta, pentru ca au fost atrasi de RFK Jr ca alternativa la sistemul bipartid si pentru ca nu sunt dispusi sa voteze pentru fostul presedinte.

Kennedy, la fel ca JD Vance, alegerea lui Trump ca vicepresedinte, l-a numit, anterior, pe Trump „probabil un sociopat”, „abia uman” si „cel mai rau [sic] presedinte” in mesaje text, potrivit New Yorker.

In 2020, Kennedy l-a numit in mod public pe Trump o „bruta” si a spus ca a „discreditat experimentul american de autoguvernare”, iar mai recent a numit critica lui Trump la adresa lui „deranjata”.

La randul sau, in mai, Trump l-a atacat pe Kennedy intr-o postare pe Truth Social, numindu-l „junior” si etichetandu-l „unul dintre cei mai liberali nebuni care au candidat vreodata la o functie”.

Trump a facut referire la neintelegerile dintre ei spunand ca „De asemenea, m-a atacat de cateva ori. Nu mi-a placut.”

Trump l-a laudat pe Kennedy si a spus, spre deosebire de dovezile disponibile, ca Kennedy ar fi devenit candidatul democratilor in locul lui Joe Biden daca ar fi ramas in partid, in loc sa decida in octombrie 2023 sa-si lanseze candidatura independenta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: