Hackeri iranieni urmaresc echipele de campanie ale candidatilor din SUA, avertizeaza compania lui Zuckerberg

externe

Iran, atac, Israel, consecinte cataclismice

Meta a avertizat vineri echipele de campanie prezidentiale din SUA ca a descoperit ca o retea de hackeri legati de Iran este responsabila pentru „activitate rau intentionata” pe serviciul de mesagerie WhatsApp, relateaza DW.

„Investigatia noastra a legat aceasta activitate de APT42, o entitate iraniana cunoscuta pentru campaniile sale persistente de phishing pe internet care vizeaza oficiali politici si diplomatici si alte persoane publice”, a anuntat gigantul tehnologic.

Meta a adaugat ca au fost vizati unii oficiali asociati cu administratiile presedintelui american Joe Biden si fostului presedinte Donald Trump.

Compania a spus ca nu a vazut dovezi ale compromiterii conturilor WhatsApp vizate.

„Avand in vedere mediul de amenintare sporit dinaintea alegerilor din SUA, am transmis informatii despre aceasta activitate rau intentionata cu fortele de ordine si cu echipele de campanie prezidentiale pentru a le incuraja sa ramana precauti fata de potentialele tintiri adverse”, a spus Meta.

intr-un raport din aceasta luna, serviciile de informatii au avertizat ca acelasi grup iranian – care este asociat cu Garda Revolutionara a tarii – a incercat sa sparga conturile personale de e-mail ale a aproximativ o duzina de persoane legate de Biden si Trump din luna mai.

Raportul a venit la cateva zile dupa ce Microsoft a lansat un studiu care a dezvaluit suspiciuni de interferenta cibernetica din partea Iranului la alegerile prezidentiale din 2024.

„Aceasta activitate rau intentionata a aparut in Iran si a incercat sa vizeze persoane din Israel, Palestina, Iran, Statele Unite si Marea Britanie”, a transmis Meta, care detine WhatApp, Facebook si Instagram.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: