Sapte turisti, amendati de jandarmii din Vrancea, pentru ca hranit ursii pe marginea drumului. Amenzi intre 500 si 1500 lei

news

Sapte persoane au fost amendate dupa ce au fost surprinse hranind ursii in zona montana a judetului Vrancea. Incidentul a avut loc pe tronsonul Lepsa – Ojdula, aproape de limita judetului, unde animalele atrase de mancare s-au adunat pe partea carosabila, punand in pericol siguranta circulatiei, conform paginii oficiale facebook a institutiei.

Echipajul de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lepsa, alertat prin apel la numarul unic de urgenta 112, a ajuns la fata locului si a constatat prezenta celor 5 ursi hraniti de vizitatori.

Jandarmii montani au intervenit pentru alungarea ursilor in fondul forestier, folosind spray special destinat acestui tip de animale. Persoanele implicate au primit amenzi intre 500 si 1500 de lei.

Jandarmeria Vrancea reitereaza ca, pe langa riscul imediat la care se expun cei care hranesc animalele salbatice, aceasta practica este si ilegala, atragand sanctiuni substantiale.

Autoritatile indeamna publicul sa respecte reglementarile in vigoare pentru a asigura atat siguranta proprie, cat si pe cea a animalelor.

(foto: facebook.com/inspectoratul.de.jandarmi.vrancea

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: