Disperat ca i se vor afla secretele dupa arestarea lui Pavel Durov in Franta, Putin a ordonat demnitarilor rusi sa stearga urgent corespondenta de pe Telegram

externe

Pavel Durov, Telegram, corespondenta, stearsa, Kremlin

Dupa arestarea fondatorului Telegram, miliardarul Pavel Durov, in Franta, serviciile de informatii franceze au anuntat ca vor solicita accesul la corespondenta din mesager.

Ca atare, angajatii unor agentii de securitate ruse au primit ordin sa stearga corespondenta oficiala de pe Telegram , relateaza canalul rusesc de Telegram „Baza”, citat de Ukraine Today.

Potrivit canalului, functionari ai administratiei prezidentiale si ai guvernului Federatiei Ruse au primit, de asemenea, un astfel de ordin. In plus, potrivit surselor, oficiali de rang inalt ai Ministerului rus al Apararii si o serie de oameni de afaceri au primit acelasi ordin.

„In acelasi timp, unii dintre functionarii intervievati de Baza au declarat ca nu au primit nicio instructiune de stergere a corespondentei. Cu toate acestea, ei asteapta sa primeasca luni astfel de instructiuni de la superiorii lor”, a adaugat sursa citata.

Se stie ca, dupa arestarea fondatorului Telegram, Pavel Durov, pe aeroportul din Paris, presa franceza, citand o sursa, a transmis ca serviciile de informatii franceze vor cauta sa obtina acces la corespondenta Telegram care este asociata cu comunitatile criminale, precum si cu companii si persoane sanctionate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: