O drona misterioasa a intrat in spatiul aerian al Poloniei luni dimineata devreme: „100 de soldati si un elicopter participa la operatiunea de cautare”

externe

Aegis Ashore, baza NATO, Polonia, operationala, rachete balistice

Polonia a anuntat luni ca o drona a intrat probabil in spatiul sau aerian luni dimineata devreme, in timpul unui bombardament rusesc asupra Ucrainei, adaugand ca este posibil ca obiectul sa fi cazut pe teritoriul polonez si ca sunt in curs cautari.

Rusia a lansat peste 100 de rachete si aproximativ 100 de drone de atac asupra Ucrainei in timpul diminetii de luni, omorand cel putin cinci persoane si lovind instalatii energetice din intreaga tara, au declarat oficialii.

„Cel mai probabil a fost o drona deoarece traiectoria zborului si viteza indica faptul ca nu a fost cu siguranta o racheta”, a declarat pentru Reuters Jacek Goryszewski, purtator de cuvant al comandamentului operational al armatei poloneze. „Obiectul este cautat de 100 de soldati la sol si un elicopter”.

El a spus ca este imposibil sa se spuna daca obiectul este rusesc sau ucrainean, deoarece conditiile meteorologice nu au permis identificarea vizuala.

Separat, Goryszewski a declarat reporterilor ca obiectul a intrat in spatiul aerian al Poloniei la 04.43 GMT in apropierea orasului ucrainean Chervonohrad. El a declarat ca radarele au pierdut urma obiectului la 05.00 GMT, adaugand ca este posibil ca acesta sa fi parasit spatiul aerian al Poloniei si ca nu au existat rapoarte de explozii.

Polonia declarase anterior ca avioanele fusesera mobilizate in sudul tarii din cauza atacului asupra Ucrainei.

In decembrie 2023, Polonia a declarat ca o racheta ruseasca a intrat in spatiul sau aerian. In aprilie 2023, un obiect militar a fost gasit intr-o padure din apropierea satului Zamosc, langa orasul nordic Bydgoszcz. Ulterior, s-a mentionat ca era o racheta ruseasca.

De asemenea, in luna martie a acestui an, Polonia a declarat ca Rusia i-a incalcat spatiul aerian cu o racheta de croaziera lansata asupra unor tinte din vestul Ucrainei.

Romania, membra NATO, a transmis si ea ca a gasit fragmente de drone rusesti pe teritoriul sau, cel mai recent incident fiind in iulie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: