Numai buni sa voteze: rata de promovare la a doua sesiune a Bacalaureatului a fost de doar 29,3%

news

rata de promovare, bacalaureat, sesiune de toamna

Rata de promovare la a doua sesiune a examenului national de Bacalaureat a fost de doar 29,3%, a anuntat, luni, Ministerul Educatiei, citat de Agerpres.

Ministerul a publicat, luni, rezultatele initiale, inainte de inregistrarea si solutionarea contestatiilor, obtinute de candidatii care au sustinut examenul national de Bacalaureat in sesiunea august 2024.

Au promovat 8.206 de candidati, rata cumulata de promovare (toate promotiile) fiind de 29,3%.

Rata de promovare pentru promotia 2024 a fost de 31,2% (5.855 de candidati), pentru promotiile anterioare – 25,4% (2.351 de candidati).

La probele scrise s-au prezentat 28.016 candidati din totalul celor 33.676 inscrisi. Au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda 48 de candidati, care nu vor putea participa la urmatoarele doua sesiuni.

Contestatiile pot fi depuse/transmise luni, pana la ora 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidatii care contesta rezultatul initial al evaluarii trebuie sa completeze, sa semneze si sa depuna/transmita prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Rezultatele finale vor fi afisate vineri, 30 august.

Nota minima de promovare a fiecarei probe scrise este 5 (cinci), iar media finala necesara pentru a promova examenul este cel putin 6 (sase).

Rata de promovare este calculata din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: