Atacul masiv de luni al Rusiei impulsioneaza UE: „Ucraina are nevoie de aparare antiaeriana acum”

externe

Josep Borrell, interdictie, Ucraina, ridicata, atacuri rusesti

Transferurile suplimentare de active de aparare antiaeriana catre Ucraina vor fi discutate in cadrul unei viitoare reuniuni a Consiliului Afaceri Externe al UE din 29 august, a declarat Josep Borrell, Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, pe 26 august, relateaza The New Voice of Ukraine.

Borrell a facut anuntul dupa ce Rusia a lansat unul dintre cele mai mari atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei mai devreme in aceeasi zi.

„Rusia a escaladat agresiunea cu atacuri masive reinnoite in toata Ucraina, care vizeaza infrastructura civila, inclusiv centrale hidroelectrice, si provoaca victime”, a declarat oficialul UE intr-o postare pe platforma X, fosta Twitter.

„Ucraina are nevoie de aparare antiaeriana acum. Voi discuta acest lucru cu [ministrul ucrainean de externe] Dmitro Kuleba si cu ministrii de externe ai UE la reuniunea informala a Consiliului Afaceri Externe de joi”, a mentionat Borrel.

Borrell a adaugat ca ridicarea restrictiilor privind utilizarea armelor occidentale impotriva tintelor de pe teritoriul Rusiei, „in conformitate cu dreptul international, ar intari autoapararea ucrainei si ar reduce distrugerea in Ucraina”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: