Serviciile secrete occidentale avertizeaza ca Rusia ar putea folosi drone pentru a sabota bazele aeriane ale NATO

externe

sabotaj, rusesc, drone, baze NATO, Germania

Informatiile privind o posibila amenintare de sabotaj rusesc impotriva bazei aeriene NATO de la Geilenkirchen au determinat ridicarea temporara a nivelului de securitate saptamana trecuta, a raportat luni presa germana, citand surse de securitate.

Un serviciu de informatii strain a dat „indicii serioase” privind actiuni pregatitoare pentru un probabil act de sabotaj rusesc impotriva bazei NATO, care ar putea implica utilizarea de drone, a relatat ziarul german Tagesspiegel.

In cea mai mare parte a zilei de vineri, baza aeriana a aliantei occidentale de aparare din Renania de Nord-Westfalia a instaurat al doilea cel mai inalt nivel de securitate.

La primirea informatiilor, tot personalul neesential a fost trimis acasa pentru a minimiza riscul potential, insa traficul aerian nu a fost perturbat si a continuat sa functioneze normal. Deoarece nu au avut loc incidente la baza aeriana, nivelul de securitate a fost redus la nivelul anterior vineri dupa-amiaza.

Aproximativ 1.600 de persoane lucreaza la aerodrom, care adaposteste aeronave speciale utilizate in prezent in principal pentru a monitoriza spatiul aerian in flancul estic al NATO, a declarat un purtator de cuvant al aliantei pentru aparare. Radarul bazei este capabil sa localizeze si sa identifice alte aeronave la o distanta de peste 400 de kilometri.

Cresterea nivelului de alerta urmeaza unei serii de amenintari recente de sabotaj in Germania. In urma cu doua saptamani, baza de la Geilenkirchen si o alta baza militara de langa aeroportul din Koln au fost izolate temporar, autoritatile investigand un posibil sabotaj al alimentarii cu apa. Baza aeriana Koln-Wahn este un important nod de transport pentru soldatii ucraineni antrenati in Germania.

Anterior, in iunie, sabotori rusi au incendiat o fabrica de metal apartinand contractorului de aparare Diehl din Berlin. Potrivit oficialilor occidentali din domeniul securitatii, scopul sabotorilor a fost de a intrerupe transporturile de arme si munitii esentiale catre Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: