Cine poate pune capat razboiului din Ucraina? Presedintele Republicii Cehe a dezvaluit scenariul

externe

Petr Pavel, Ucraina, NATO, ocupata temporar

Doar Vladimir Putin, care a inceput confruntarea militara, poate pune capat razboiului din Ucraina, a declarat presedintele Cehiei, Petr Pavel, pe retelele de socializare in timpul transmisiunii in direct a programului „Intreaba presedintele”, relateaza Glavcom.

„Sfarsitul razboiului este in mainile lui Putin. El a inceput razboiul si il poate pune capat in orice zi. Rusia trebuie sa inteleaga ca nu isi va atinge scopul daca va continua razboiul”, a spus Petr Pavel.

Cu toate acestea, razboiul ruso-ucrainean ar putea dura inca multi ani.

„Este in interesul nostru ca Rusia sa nu reuseasca in Ucraina”, a adaugat presedintele ceh. Potrivit acestuia, „oameni mor in Ucraina in fiecare zi, este imposibil de prezis sfarsitul a ceea ce se intampla”.

De asemenea, cehii si-au exprimat ingrijorarea cu privire la reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Presedintele a raspuns ca unora le este frica de aceasta idee, in timp ce altii o considera necesara. Dar acum nu acesta este drumul pe care, potrivit lui, ar vrea sa mearga Cehia.

„Nu se pregateste niciun plan de restabilire a serviciului militar obligatoriu in tara noastra”, i-a asigurat presedintele concetatenilor sai.

Totusi, el a mentionat ca, daca situatia de securitate se inrautateste, o armata profesionista ar putea sa nu fie suficienta.

„Situatia de securitate din lume arata ca nu putem face suficient pentru a asigura securitatea doar cu o armata profesionista, care in principiu este mica”, a spus Pavel.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: