Marcel Ciolacu se da „jucator”: „Voi fi un presedinte care va fi pe teren, care va interveni daca se incalca regulile” – VIDEO

politica

Marcel Ciolacu, presedinte jucator, reguli, incalcare, putere

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, marti, ca va fi un presedinte al Romaniei care va fi pe teren, care va interveni daca se incalca regulile, si considera ca presedintele tarii nu trebuie sa fie de aceeasi culoare politica cu premierul.

El a fost intrebat, la Gandul.ro, daca va fi un presedinte jucator in cazul in care va fi ales in aceasta functie de romani.

„Voi fi un presedinte care va fi pe teren, care va interveni daca se incalca regulile. Voi fi un presedinte care va sta langa prim-ministru indiferent din ce partid va face parte, pentru ca Romania are nevoie in urmatorii ani de dialog, atat intern cat si extern. E o perioada in care Romania va trebui sa faca reforme pentru a accede la OECD, e perioada cand vor fi cele mai mari investitii din sistemul public. Romania, anul viitor, va ajunge la 10% investitii din PIB”, a spus Ciolacu.

Acesta a adaugat ca in perioada urmatoare presedintele nu trebuie sa aiba toata puterea si nu trebuie sa fie de aceeasi culoare politica cu premierul.

„Puterea trebuie impartita, mai ales in urmatorii ani prin care va trece Romania. (…) Daca in perioada de campanie electorala voi fi nevoit sa iau o decizie care ma va duce sa pierd functia de presedinte, dar va face bine Romaniei, nu voi avea nici cea mai mica retinere (sa o iau – n.r.)”, a afirmat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: