Rusia a redistribuit in ultimele zile 30.000 de soldati in regiunea Kursk, de teama ca ofensiva ucraineana ar putea avansa spre Moscova

externe

trupe, rusesti, redistribuite, Kursk, ofensiva ucraineana, Moscova

Unul dintre obiectivele operatiunii ucrainene din regiunea Kursk a fost deturnarea unui numar semnificativ de forte rusesti din alte sectoare, in principal din sectoarele Pokrovsk si Kurakhove din regiunea Donetk, a declarat comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Sirski, iar acest obiectiv este pe cale sa se concretizeze.

Vorbind la forumul „Ucraina 2024. Independenta” de la Kiev, Sirski a precizat ca rusii au redistribuit aproximativ 30.000 de soldati din alte sectoare in directia Kursk, «iar acest numar este in crestere», pe fondul temerilor ca ofensiva ucraineana ar putea avansa spre Moscova. In acelasi timp, Rusia si-a desfasurat cele mai pregatite unitati de lupta in sectorul Pokrovsk.

„Inamicul incearca sa retraga unitati din alte directii si isi sporeste eforturile in sectoarele Pokrovsk”, a declarat Sirski, citat de Kyiv Independent.

Potrivit generalului, Rusia si-a redus activitatea in sudul Ucrainei, dar continua sa avanseze in regiunea Zaporijia, incercand sa recastige pozitiile din apropierea satului Robotine. In regiunea Herson, partial ocupata, fortele Kremlinului incearca sa recastige controlul asupra unei zone insulare din apropierea deltei raului Dnipro, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: