Donald Trump repeta cuvant cu cuvant narativul rusesc: „Incursiunea Ucrainei in Rusia poate declansa Al Treilea Razboi Mondial”

externe

Donald Trump, incursiune, Ucraina, Rusia, Al Treilea Razboi Mondial

Cea mai recenta incercare a lui Donald Trump de a-si orienta campania catre atacuri politice la adresa vicepresedintelui Kamala Harris l-a facut sa revina la un tipar familiar de a face concesii lui Vladimir Putin si Rusiei, incercand sa-i descrie pe Joe Biden si Kamala Harris drept niste inconstienti care imping America catre un al treilea razboi mondial.

Trump a sustinut ca ofensiva ucraineana in Rusia, despre care analistii au spus ca este menita sa reduca presiunea asupra trupelor ucrainene din alte parti ale teatrului de razboi, constituie de fapt un alt semn ca „Al Treilea Razboi Mondial” este mai aproape ca niciodata. „Uitati-va la ce se intampla in Ucraina. Ei se indreapta spre Rusia. Veti avea parte de Al Treilea Razboi Mondial”, a spus el, repetand practic avertismentul lansat ieri de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Trump a facut aceste remarci  la doar cateva ore dupa ce a participat la o slujba de comemorare la Cimitirul National Arlington pentru cei 13 militari americani ucisi intr-un atentat sinucigas in timpul retragerii haotice a trupelor americane din Afganistan in 2021.

Acolo, fostul presedinte a legat gestionarea de catre Biden a acestei retrageri – pe care insa Trump insusi a initiat-o conform unui calendar mult accelerat – de instabilitatea continua din intreaga lume. Trump a mai sustinut, in mod cu totul fals, ca retragerea dezordonata din Kabul si atacul de la Abbey Gate „au facut ca Rusia sa intre in Ucraina, iar Hamas sa atace pe 7 octombrie in Israel.”

El nu a mentionat amenintarea sa provocatoare de a distruge Coreea de Nord cu „foc si furie” intr-o postare pe Twitter, nici faptul ca administratia sa a avut de-a face cu un conflict direct impotriva Iranului (inclusiv asasinarea tintita a unui lider al Gardienilor Revolutiei iraniene).

In timpul presedintiei sale, Trump s-a intalnit cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, la un summit major din 2018 intre cele doua puteri globale. Acest summit s-a incheiat cu o luare de pozitie publica a lui Trump impotriva comunitatii de informatii americane in ceea ce priveste hacking-ul rusesc si eforturile de interferenta in alegerile prezidentiale din 2016, in timp ce presedintele Rusiei era alaturi de el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: