Inca doi membri ai echipajului de pe iahtul lui Lynch sunt investigati de procurorii italieni

externe

Procurorii italieni investigheaza inca doi membri ai echipajului de pe iahtul magnatului britanic Mike Lynch, in afara de capitanul acestuia, in legatura cu scufundarea navei in urma cu o saptamana, a declarat miercuri o sursa judiciara citata de Reuters.

Lynch si alte sase persoane au murit dupa ce Bayesian, sub pavilion britanic, un iaht de 56 de metri lungime, s-a rasturnat si s-a scufundat pe 19 august la cateva minute dupa ce a fost lovit de o furtuna, in timp ce era ancorat in nordul Sicilia.

De luni, capitanul ambarcatiunii, neozeelandezul James Cutfield, in varsta de 51 de ani, este cercetat pentru omor din culpa si naufragiu. Cutfield a refuzat sa raspunda procurorilor in timpul audierilor de marti.

Inginerul Tim Parker Eaton si marinarul Matthew Griffith sunt anchetati pentru aceleasi acuzatii, a spus sursa, adaugand ca Parker Eaton este suspectat ca nu a protejat camera masinilor si sistemele de operare ale iahtului. Griffith era de garda in noaptea incidentului, a spus sursa.

A fi investigat nu implica vinovatie si nu inseamna ca vor urma acuzatii formale.

Scufundarea i-a nedumerit pe expertii navali, care au spus ca o nava precum Bayesian, construita de producatorul italian de iahturi de ultima generatie Perini, ar fi trebuit sa reziste furtunii si, in orice caz, nu ar fi trebuit sa se scufunde atat de repede.

Procurorii din orasul Termini Imerese, de langa Palermo, au spus ca ancheta lor va dura si va necesita recuperarea epavei din mare. Bayesian zace intins pe partea dreapta, la o adancime de aproximativ 50 de metri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: