Pavel Durov, fondatorul Telegram a fost eliberat si plasat sub control judiciar. El trebuie sa depuna o cautiune de 5 milioane de euro

externe

Pavel Durov, eliberat, cautiune, control judiciar

Fondatorul companiei „Telegram”, Pavel Durov, a fost eliberat pe cautiune dupa ce a fost arestat acum cateva zile de autoritatile franceze si dupa ce a fost audiat de un judecator de instructie, a anuntat aseara procuratura din Paris, citata de cotidianul Le Figaro.

Judecatorul de instructie care supravegheaza dosarul impotriva lui Durov l-a plasat pe miliardarul rus sub control judiciar si i-a interzis sa paraseasca Franta, a anuntat parchetul din Paris.

„El a fost plasat sub control judiciar cu obligatia de a depune o cautiune de 5 milioane de euro, de a se prezenta de doua ori pe saptamana la un post de politie si are interdictia de a parasi Franta”, a precizat parchetul.

O ancheta a fost deschisa oficial impotriva lui Durov sub suspiciunea de cooperare insuficienta cu autoritatile in investigarea infractiunilor si complicitate la comiterea de infractiuni in aplicatia de mesagerie „Telegram” detinuta de el.

Miliardarul rus, care era cautat de Franta, a fost retinut sambata dupa ce a sosit pe aeroportul La Bourget din Paris din Azerbaidjan.

Arestarea sa a avut loc pe fondul unei anchete preliminare privind lipsa de moderatie si cooperare din partea „Telegram” a autoritatilor de aplicare a legii in ceea ce priveste lupta impotriva traficului de droguri, a fraudei si a infractiunilor impotriva copiilor pe reteaua de socializare, a relatat presa franceza.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: