Un politician din Nevada a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea unui jurnalist

externe

politician, american, inchisoare pe viata, ucidere, jurnalist

Un fost politician din Nevada a fost gasit vinovat de crima de gradul intai in cazul mortii unui jurnalist care a scris articole critice despre perioada in care a fost in functie.

Robert Telles, 47 de ani, a fost tinut in inchisoare fara cautiune din 2022 pentru injunghierea jurnalistului de investigatie Jeff German de la Las Vegas Review-Journal. In timpul procesului, procurorii au prezentat juriului probe ADN gasite sub unghiile dlui German, despre care au afirmat ca apartin lui Telles – care a pledat nevinovat.

Un juriu format din 12 persoane a dat un verdict de vinovatie miercuri, dupa ce a deliberat timp de doua zile. Cateva ore mai tarziu, acelasi juriu l-a condamnat pe Telles la inchisoare pe viata, transmite BBC.

„Juriul considera in unanimitate ca crima a fost intentionata, deliberata si premeditata”, a declarat juratul numarul doi in fata instantei. Telles a fost condamnat la inchisoare pe viata intr-o audiere separata, mai tarziu, miercuri. El este eligibil pentru eliberare conditionata dupa ce va executa 20 de ani de inchisoare.

Cele sapte femei si cei cinci barbati care au alcatuit juriul au deliberat timp de aproximativ 12 ore, incepand de luni, inainte ca juriul sa ajunga la o concluzie. Procesul a durat mai putin de doua saptamani.

In instanta au depus marturie zeci de martori, inclusiv detectivi, experti criminalisti, persoane care l-au cunoscut pe fostul politician si Telles insusi. Acesta a sustinut ca i s-a inscenat totul.

„Acest lucru a fost un fel de cosmar”, a declarat el la aproximativ o saptamana de la inceperea procesului. „Vreau sa spun fara echivoc – sunt nevinovat. Nu l-am ucis pe German.”

In septembrie 2022, German, in varsta de 69 de ani, a fost gasit dupa ce fusese injunghiat de sapte ori in gat si trunchi in fata casei sale din Nevada. Procurorii l-au acuzat pe Telles ca l-a ucis pe German din cauza articolelor deloc magulitoare pe care jurnalistul le scrisese despre comportamentul sau in calitate de oficial ales.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: