Politia turca a zdrobit o manifestatie impotriva ISLAMISTILOR care i-au atacat pe fanii Radiohead – VIDEO

externe

Politia turca a dispersat sambata seara sute de manifestanti care protestau in centrul orasului Istanbul dupa un atac comis cu o zi inainte de islamisti impotriva fanilor Radiohead adunati pentru a asculta ultimul album al trupei rock, in plin Ramadan, informeaza AFP si DPA, citate de Agerpres.

Politia a folosit tunuri cu apa si a tras cu gloante de cauciuc si gaze lacrimogene, dispersand aproximativ 500 de manifestanti in cartierul Cihangir din centrul celui mai mare oras din Turcia.

Manifestantii, adunati la inceputul serii, au strigat sloganuri impotriva Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) la putere sau „toti impreuna impotriva fascismului”, calificandu-l pe presedintele turc Recep Tayyip Erdogan drept „hot” si „criminal”.

Ei s-au dispersat dupa mai putin de o ora pe strazile mici din cartier, sub efectul gazelor lacrimogene, dar interventia politiei aparent nu a facut raniti.

Mai multe persoane au fost retinute in timpul demonstratiilor, care au durat mai multe ore, noteaza DPA.

Vineri seara, douazeci de islamisti furiosi au luat cu asalt un mic magazin de discuri unde erau adunati, la un pahar, iubitorii de muzica pentru a asculta ultimul album al trupei rock britanice Radiohead.

Islamistii, care denunta consumul de alcool in timpul lunii de post a musulmanilor, au rasturnat mobila si au impins oamenii in afara magazinului prin forta, insultandu-i si lovindu-i, suparati ca acestia ascultau muzica si consumau alcool, potrivit imaginilor difuzate pe retelele sociale, noteaza France Presse.

Grupul Radiohead a denuntat atacul intr-un comunicat pe internet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: