Armata americana a criticat echipa de campanie a lui Donald Trump, dupa altercatia de la cimitirul militar Arlington

externe

Donald Trump, cimitirul Arlington, armata, incident, altercatie

Armata americana a criticat joi echipa de campanie a lui Donald Trump pentru altercatia dintre aceasta si o angajata a Cimitirului National Arlington, in cursul unei vizite a candidatului republican la inceputul saptamanii.

Fostul presedinte a mers luni la acest cimitir din apropierea capitalei Washington pentru a participa la o ceremonie in onoarea celor 13 soldati ucisi in timpul retragerii fortelor americane din Afganistan, in 2021, transmite NBC News.

In cursul acestei vizite, a avut loc o altercatie intre echipa lui Donald Trump, care a cautat sa fotografieze evenimentul, si cea a cimitirului, a anuntat miercuri Cimitirul Arlington.

Anturajul candidatului republican, care continua sa-i critice pe democrati pentru retragerea haotica a americanilor din Afganistan in august 2021, a raspuns dand publicitatii un comunicat in care familiile soldatilor asigurau ca prezenta fotografilor a fost intr-adevar „validata” de acestea.

Donald Trump a vorbit joi despre controversa, declarand ca „oameni rai” l-au acuzat de comportament politic inadecvat in timpul vizitei la cimitir.

Acuzandu-i pe Joe Biden si pe vicepresedinta Kamala Harris ca „le-au ucis copiii din incompetenta”, el a afirmat in timpul unui miting de campanie in Michigan: „niciun general sau un birocrat incompetent nu a fost concediat”.

„Si apoi ma acuza ca am facut o fotografie langa mormant cu familia!”, a exclamat el.

Armata a confirmat joi ca o angajata de la Arlington a fost „indepartata brusc” in cursul vizitei lui Trump, in timp ce incerca sa aplice o lege federala care interzice orice activitate politica in incinta cimitirului.

„A fost un incident nefericit si este, de asemenea, regretabil ca angajata (cimitirului) si profesionalismul ei au fost puse sub semnul intrebarii pe nedrept”, a declarat un purtator de cuvant al armatei intr-un comunicat.

Candidatul la vicepresedintie ales de Donald Trump, J.D. Vance, a acuzat miercuri „media ca a fabricat o poveste din nimic” evocand acest incident de la Arlington. Inainte de a confunda locul atacului din august 2021 de la Kabul, „Abbey Gate”, cu extrem de faimosul album al Beatles „Abbey Road”.

Aproximativ 400.000 de veterani si familiile lor si doi presedinti americani, printre care John Fitzgerald Kennedy, sunt inmormantati la Cimitirul National Arlington.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: