Restaurantul Monte Carlo din Cismigiu, infiintat in perioada interbelica, va fi cumparat de City Grill si se va redeschide intr-o noua forma, fiind dedicat generatiilor Z si Y

news

restaurant Monte Carlo, redeschis, generatia X, generatia Y, City Grill

Faimosul „Monte Carlo”, restaurantul pe apa din Parcul Cismigiu, urmeaza sa fie cumparat de grupul City Grill, detinut de afaceristul Dragos Petrescu. Compania si-a propus sa deschida un nou restaurant, insa cu un concept diferit, dedicat generatiilor Z si Y.

Restaurantul a fost ridicat in anul 1926 dupa planurile arhitectului Ion Mincu si a devenit rapid punctul de atractie al parcului Cismigiu, unde se strangea burghezia bucuresteana la cafea sau bere.

Grupul City Grill este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata din Romania si este detinut de omul de afaceri Dragos Petrescu. Profit.ro anunta ca City Grill se apropie de finalizarea achizitiei cunoscutului restaurant pe apa din centrul Parcului Cismigiu, dupa discutii incepute in primavara anului 2023.

„Monte Carlo” ar urma sa fie redeschis in 2025, luna mai. Restaurantul va avea un concept diferit si nu va semana cu celelalte restaurante marca City Grill: va fi dedicat generatiilor Z (cei nascuti intre anii 1997 si 2012) si Y (cei nascuti intre anii 1981 si 1996).

Monte Carlo a fost unul dintre cele mai elegante si dichisite restaurante din Capitala, iar in prezent este inchis de mai bine de doi ani.

Inca de pe la 1850, pe insulita din Cismigiu de pe malul lacului a existat o carciuma, chiar pe locul unde acum este Monte Carlo. Este vorba despre carciuma lui Dura, care a fost mistuita de flacari spre finalul Primului Razboi Mondial.

In anul 1926 a aparut Monte Carlo. Cladirea in stil neoromanesc era inconjurata de o gradina imensa, care avea nu mai putin de 400 de mese, si unde seara cantau cele mai cunoscute tarafuri ale vremii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: