Estonia va boicota reuniunile UE gazduite de Ungaria in cursul presedintiei sale rotative, in semn de protest fata de sabotarea de catre aceasta a deciziilor Uniunii

externe

maghiari, Ucraina, opozitie, UE

Estonia a declarat ca nu va participa la reuniunile Uniunii Europene, care sunt gazduite de presedintele rotativ al Consiliului Uniunii Europene, Ungaria, informeaza postul public de radio, ERR.

Aceasta inseamna ca Estonia nu va trimite ministri la reuniunile pe care Ungaria le gazduieste in timpul presedintiei sale rotative.

„Ungaria a abuzat de rolul sau de presedinte al UE cu actiuni care au subminat grav increderea” in aceasta, a declarat ieri un purtator de cuvant al guvernului estonian la radioul estonian.

Ungaria detine in prezent presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene. Aceasta inseamna ca, in timpul presedintiei sale de sase luni, Budapesta gazduieste o serie de reuniuni informale.

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat de unele tari UE pentru ca a vizitat Rusia si China dupa ce tara sa a preluat presedintia rotativa, sabotand constant deciziile si initiativele Uniunii, in special cu privire la ajutorul acordat Ucrainei.

Suedia si Lituania au fost primele tari care au declarat ca nu vor trimite ministri la reuniunile din Ungaria. Letonia a declarat ca va analiza de la caz la caz daca va trimite ministri.

Purtatorul de cuvant al guvernului estonian a precizat ca tara sa va continua sa participe la reuniunile oficiale de la Bruxelles.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: