Donald Trump, despre sondajul realizat de Fox News, in care Kamala Harris conduce in statele-cheie: „Este trucat si fara valoare”. Pana acum, el se lauda cu sondajele facute de postul TV, apropiat de republicani

externe

Donald Trump, licenta, ridicata, ABC, dezbatere electorala, dictatura

Donald Trump s-a dezlantuit impotriva postului de televiziune apropiat de republicani, Fox News, din cauza ultimelor sondaje realizate de acesta, care il arata pierzand in fata vicepresedintelui Kamala Harris in state-cheie.

Intr-o postare pe Truth Social, fostul presedinte a afirmat ca sondajele recente sunt „trucate si fara valoare”.Aceste sondaje, realizate in perioada 23-26 august, arata ca Harris il invinge pe Trump cu 1 punct in Arizona si cu 2 puncte in Nevada si Georgia, in timp ce este condusa cu doar 1 punct in Carolina de Nord, un stat castigat de fostul presedinte in 2016 si 2020.

Potrivit publicatiei Salon, Trump si-a sustinut atacul cu o nota interna de campanie in care se afirma ca sondajele Fox News au fost inexacte in trecut, inclusiv in 2020, cand au subestimat sprijinul lui Trump in unele state-cheie.

Desi este adevarat ca sondajele Fox News au fost eronate in 2020, este de asemenea adevarat ca presedintele Joe Biden a castigat, de fapt, trei din cele patru state pe care sondajele postului le aratau ca fiind castigatoare. Trebuie remarcat faptul ca, desi Harris pare sa fie in frunte in multe state-cheie, cursa este inca foarte stransa, iar avansul ei se incadreaza in marja de eroare.

Sondajul Fox este in concordanta cu alte sondaje recente. Bloomberg a publicat saptamana aceasta propriul sondaj de opinie cu rezultate similare, aratand ca Harris are un avans de 2 puncte in randul alegatorilor inregistrati in sapte state. Potrivit Bloomberg, Harris conduce cu 4 puncte in Pennsylvania, 8 puncte in Wisconsin, 2 puncte in Carolina de Nord, 3 puncte in Michigan, 4 puncte in Nevada, 2 puncte in Georgia si 1 punct in Arizona.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: