Doua turiste au platit peste 1.100 de euro pentru un salam si cateva bucati de pecorino pe o plaja din Sardinia. Reactia vanzatorului: „Este o piata libera”

externe

Salam Sardinia

O femeie de 86 de ani, cu deficiente de vedere, a platit 1.155 de euro pe o plaja din Italia, Porto Istana (Sardinia), pentru o bucata de salam si o bucata de branza pecorino. Dupa ce au fost sesizati carabinierii, vanzatorul a spus: „Am comunicat pretul, este piata libera”.

Femeia, originara din Milano, se afla in vacanta impreuna cu inca o ruda in Sardinia.

Conform unei publicatii locale, cei doi au fost atrasi de un vanzator ambulant din spatele plajei sa cumpere produse locale. Au achizitionat o bucata de salam traditional si branza pecorino pentru care au platit nu mai putin de  1.155 de euro.

Cand si-au dat seama de suma, cei doi turisti au depus o plangere la Guardia di Finanza si au raportat cazul carabinierilor din Budduso. Au incercat apoi sa ia legatura cu vanzatorul ambulant.

Vanzatorul a sustinut insa ca le-a vandut „produse de nisa” celor doi turisti si ca a comunicat corect pretul inainte de cumparare. „Cred ca este o piata libera”, a adaugat barbatul, „asa ca nu vad nicio problema”.

In ceea ce priveste faptul ca femeia in varsta de 86 de ani avea deficiente de vedere, vanzatorul a comentat: „Sincer, nu mi s-au parut lipsite de luciditate, ci mai destepte decat mine, din moment ce conduceau masina, erau pe plaja linistite si au platit folosind cardul”.

Cazul va fi tratat acum de autoritatile competente, desi pana acum cei doi turisti nu au primit niciun euro inapoi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: