Guvernul grec va introduce masuri pentru a depasi impactul supra-turismului: „Piscinele vor fi umplute cu apa de mare”

externe

Taverna Grecia

Guvernul elen lanseaza un pachet de masuri pentru a pastra viabilitatea pe termen lung a turismului grec, precum si pentru a aborda provocarile generate de numarul tot mai mare de vizitatori, care au atins deja un nou maxim, relateaza Kathimerini.

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis este de asteptat sa ridice problema la viitorul Targ International de turism de la Salonic.

Se asteapta ca pachetul de masuri sa includa masuri pentru imbunatatirea concurentei, in special intre hoteluri si inchirieri pe termen scurt, precum si pentru atenuarea crizei locuintelor in zonele cu un nivel ridicat de prezenta turistica si o crestere a numarului de case inchiriate pentru inchirieri pe termen scurt.

In acest sens, sunt incurajate initiativele de modernizare a infrastructurii si de rezolvare a unor probleme precum deficitul de apa. De exemplu, s-a decis ca piscinele din zonele cu deficit acut de apa sa fie complet umplute cu apa de mare.

Pe ordinea de zi se mai afla si problemele gestionarii rutelor navelor de croaziera si o crestere semnificativa a taxelor pentru debarcarea pasagerilor pe rute aglomerate.

In zilele urmatoare urmeaza sa fie luate decizii finale cu privire la un plan al Uniunii Centrale a Municipiilor Greciei (KEDE) de a majora taxa pe oaspeti perceputa in prezent din cifra de afaceri hoteliera de la 0,5% la 2%.

Surse guvernamentale au spus ca „cresterea exploziva a turismului necesita implementarea unor reglementari care sa protejeze produsul final, sa pastreze caracterul zonelor sensibile si sa returneze numeroase beneficii comunitatilor locale”.

Masurile planificate, potrivit acestor surse, „au caracter de reglementare, avand ca scop realizarea unei astfel de dezvoltari a turismului care sa imbunatateasca calitatea produsului oferit si sa creasca veniturile, reducand in acelasi timp efectele secundare pentru mediu si calitatea vietii rezidentilor”.

Dupa cum stiti, recent orase spaniole precum Madrid, Barcelona si Valencia au fost supuse presiunii localnicilor care cer sa rezolve problema turismului de masa, care duce la cresterea chiriilor, la micsorarea pietei de inchiriere si la stramutarea rezidentilor.

Un protest urias impotriva turismului de masa in Insulele Canare in aprilie a declansat o serie de demonstratii similare in Mallorca, Granada, Malaga si Barcelona.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: