Statele Unite au confiscat avionul lui Nicolas Maduro, presedintele Venezuelei. Avionul a fost dus in Florida

externe

Nicolas Maduro

Statele Unite au confiscat luni avionul presedintelui venezuelean Nicolas Maduro si l-au adus in SUA, a anuntat Departamentul de Justitie, citat de CBS News.

Avionul, identificat ca fiind un Dassault Falcon 900EX, a fost confiscat in Republica Dominicana „pe baza incalcarii legilor americane privind controlul exporturilor si sanctiunile” si transportat in Florida, a declarat departamentul.

„In aceasta dimineata, Departamentul de Justitie a confiscat o aeronava despre care stim ca a fost cumparata ilegal cu 13 milioane de dolari prin intermediul unei companii fantoma si scoasa ilegal din Statele Unite pentru a fi folosita de Nicolas Maduro si acolitii sai”, a declarat procurorul general Merrick Garland.

„Departamentul va continua sa ii urmareasca pe cei care incalca sanctiunile si controalele noastre la export pentru a-i impiedica sa foloseasca resursele americane pentru a submina securitatea nationala a Statelor Unite”, a continuat Garland

In iunie, Maduro a revendicat victoria in campania sa de realegere prezidentiala, dar SUA si alte tari si-au exprimat indoielile cu privire la validitatea alegerilor.

Luna trecuta, SUA l-au recunoscut drept castigator pe adversarul lui Maduro, candidatul opozitiei venezuelene Edmundo Gonzalez, respingand declaratia guvernului venezuelean conform careia Maduro a castigat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: