Epurarile continua la varful Ministerului rus al Apararii. Inca un inalt general rus arestat pentru coruptie

externe

General Rusia

Un important general rus a fost arestat sub suspiciunea ca a acceptat mita de la furnizori militari, potrivit agentiilor de presa de stat ruse, relateaza Newsweek.

Generalul Valeri Mumindjanov, un lider cheie in razboiul presedintelui rus Vladimir Putin din Ucraina, a fost arestat sub suspiciunea ca a primit peste 20 de milioane de ruble (aproximativ 220.000 de dolari) de la furnizorii de uniforme ale Ministerului Apararii.

Mumindjanov, care a ocupat functia de sef adjunct al Directiei principale pentru constructia de trupe si instalatii a Ministerului rus al Apararii, a fost retinut de fortele de ordine ruse sub acuzatia de delapidare, impreuna cu alte cateva personalitati militare de nivel inalt.

Acuzatiile se refera la abateri financiare care implica un contract de stat, potrivit agentiilor de presa de stat ruse. Arestarea este cea mai recenta dintr-o serie de retineri legate de coruptie in cadrul guvernului rus. Mumindjanov este al noualea arestat in epurarea care l-a lovit si pe ministrul adjunct al Apararii Timur Ivanov, care a fost arestat pentru luare de mita in aprilie.

Comitetul de Investigatii al Rusiei a spus ca anchetatorii evalueaza, de asemenea, modul in care Mumindjanov si familia sa au achizitionat o proprietate cu peste 120 de milioane de ruble si daca achizitia a fost sau nu legala.

Generalul Valeri Mumindjanov a ocupat functia de sef adjunct al Directiei principale pentru constructia de trupe si instalatii a Ministerului rus al Apararii.

Aceasta functie l-a plasat intr-un rol semnificativ in supravegherea proiectelor de infrastructura militara si a contractelor de stat legate de constructia si intretinerea instalatiilor militare.

Mumindjanov a fost, de asemenea, comandant adjunct al districtului militar Leningrad, care a fost reorganizat anul acesta ca parte a raspunsului Rusiei la aderarea Finlandei si Suediei la NATO dupa invadarea Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: