Reactii la succesele AfD in alegerile regionale din Turingia si Saxonia. Rusia jubileaza: „O senzatie politica”

externe

Kremlin, moscova

Rezultatul alegerilor de stat regionale din Germania face titluri internationale. Mass-media de stat rusa celebreaza rezultatul ca pe o „senzatie politica”, in timp ce alte tari au reactionat intr-un mod mult diferit, relateaza Tagesschau.

„Rusia: Kremlinul jubileaza”, „Victoria AfD este considerata o senzatie politica”. Cel putin asta se anunta pe Canalul Unu, cel mai mare post de televiziune de stat din Rusia.

Moderatorii scot in evicdenta, de asemenea, in mod repetat politica AfD cu privire la Rusia – impotriva sanctiunilor, inapoi la vechile relatii comerciale.

Presedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a scris pe Telegram: „Odata cu aceste alegeri, germanii i-au spus clar cancelarului Olaf Scholz ‘Du-te. Guvernul sau este nepopular, inclusiv in alte parti ale Germaniei'”.

Este evident, scrie Volodin, ca „dezvoltarea Germaniei si rezolvarea problemelor pentru cetateni nu sunt o prioritate pentru Scholz”.

Emisiunile de stiri rusesti arata si demonstratii din Germania: demonstratii impotriva razboiului si impotriva livrarilor de arme in Ucraina.

De asemenea, a fost important pentru Canal Unu sa mentioneze ca niciun jurnalist nu a avut voie sa participe la petrecerea post-electorala a AfD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: