Inca un atac „barbar” al Rusiei, doua rachete au lovit un spital si o scoala: 40 de morti si peste 180 de raniti. Reactia dura a lui Zelenski

externe

Poltava

Cel putin 41 de persoane au fost ucise intr-un atac rusesc intr-o regiune centrala a Ucrainei, a anuntat marti Volodimir Zelenski, citat de Sky News.

Aproximativ 180 au fost ranite, a adaugat presedintele ucrainean, dupa ce doua rachete balistice rusesti au lovit o institutie de invatamant si un spital din apropiere in regiunea Poltava.

Presedintele ucrainean a declarat pe Telegram: „Una dintre cladirile Institutului de Comunicatii a fost partial distrusa. Oamenii sunt sub daramaturi. Multi au fost salvati”.

El a adaugat ca „toate serviciile necesare sunt implicate in operatiunea de salvare” si a ordonat „o ancheta completa si rapida” asupra loviturii.

Zelenksi nu a oferit alte detalii, dar a continuat sa spuna ca „gunoiul rus va fi cu siguranta tras la raspundere pentru acest atac”, inainte de a repeta apelurile pentru mai multe arme din partea Occidentului.

„Continuam sa le spunem tuturor celor din lume care au puterea de a opri aceasta teroare: sistemele de aparare aeriana si rachetele sunt necesare in Ucraina, nu intr-un depozit undeva”, a spus el.

„Atacurile cu raza lunga de actiune care ne pot proteja de teroarea rusa sunt necesare acum, nu mai tarziu. Din pacate, fiecare zi de intarziere inseamna pierderi de vieti omenesti”, a subliniat presedintele.

Numind atacul „barbar”, ministrul ucrainean al Apararii a declarat ca rachetele rusesti au lovit la scurt timp dupa ce a sunat alerta de raid aerian, in timp ce multi oameni se indreptau catre un adaposturi.

Intr-o declaratie, ministerul a adaugat ca echipele de salvare si medicii au salvat 25 de persoane, 11 dintre acestea fiind scoase de sub daramaturi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: