Israelul nu iarta: A fost eliminat cu o racheta individul care l-a ucis pe un barbat in fata copiilor sai apoi s-a servit cu Coca Cola din frigiderul familiei

externe

Armata israeliana a confirmat marti rapoartele conform carora un comandant de companie al fortei Nukhba a Hamas, care a condus invazia asupra localitatii Netiv Ha’asara pe 7 octombrie, a fost ucis intr-o lovitura aeriana recenta in Fasia Gaza.

Ahmed Fawzi Nasser Muhammad Wadiyya s-a numarat printre cei opt teroristi Hamas ucisi in atacul asupra unui complex folosit de gruparea terorista in apropierea spitalului al-Ahli din orasul Gaza, potrivit unei declaratii comune a Fortelor de Aparare ale Israelului si a Shin Bet, citata de Times of Israel.

Armata a declarat ca Wadiyya era comandantul unei companii Nukhba din Batalionul Daraj-Tuffah al grupului terorist. La 7 octombrie, a intrat cu parapanta in Netiv Ha’asara, din apropierea granitei cu Gaza, si a supravegheat masacrarea a 22 din cei 900 de locuitori ai comunitatii.

El a fost teroristul care a fost filmat in timp ce bea Coca-Cola din frigiderul casei familiei Taasa, la cateva momente dupa ce l-a ucis pe Gil Taasa, 46 de ani, in fata celor doi fii mai mici ai sai, Koren, 12 ani, si Shay, 8 ani, in aceeasi casa.

Gil, pompier  in cadrul statiei de pompieri din Ashkelon, si-a luat arma si a tras in teroristi pana cand a ramas fara gloante, a povestit ulterior fiul sau Koren intr-un interviu acordat postului public de televiziune Kan.

Apoi, teroristii au aruncat o grenada in adapostul in care se ascundeau: „Nu se poate sa nu-i fi fost frica, dar a decis sa ne salveze si a sarit pe grenada… a fost o explozie, am vazut fum si dintr-o data am fost acoperiti de sange”.

Koren a spus ca teroristii au venit sa verifice daca Gil era intr-adevar mort, apoi au baut cola care se afla in frigider si au parasit casa. Cei doi frati raniti au fugit alaturi, la mama lor, unde s-au ascuns in camera lor de siguranta timp de cateva ore, pana cand au fost evacuati.

Fiul cel mare al lui Gil, Or, in varsta de 17 ani, plecase in acea dimineata devreme la pescuit cu niste prieteni pe plaja Zikim, unde a fost ucis in timpul atacului.

Luni, familia a fost informata ca FDI si Shin Bet l-au eliminat pe Wadiyya, in contextul razboiului din Gaza, declansat de masacrul Hamas din 7 octombrie, soldat cu 1 200 de morti si 251 de ostatici.

IDF a declarat ca ceilalti sapte teroristi ucisi in atacul din orasul Gaza erau, de asemenea, membri ai Batalionului Daraj-Tuffah.

Lovitura a avut loc in afara spitalului, iar armata a precizat ca a luat diverse masuri pentru a reduce daunele asupra civililor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: