Sute de lilieci intr-un spital din Iasi, au fost chemati pompierii: „Pe casa scarii se aflau foarte multi lilieci”

news

Spitalul Spiridon

Angajatii Inspectoratului Situatii de Urgenta (ISU) Iasi au fost solicitati sa intervina la Spitalul „Sf. Spiridon”, dupa ce pe casa scarii uneia dintre clinicile unitatii medicale au fost observati zeci de lilieci.

Purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Georgica Onofreiasa, a declarat ca in timpul interventiei, facuta in prezenta unui biolog, au fost prinsi 200 de lilieci. Ulterior, mamiferele au fost predate specialistului pentru a fi eliberate in natura.

„In urma unui apel de la Spitalul Clinic de Urgenta ‘Sf. Spiridon’ Iasi, forte si mijloace de interventie din cadrul Detasamentului 1 de Pompieri Iasi s-au deplasat la locul solicitarii, Sectia de Cardiologie. Pe casa scarii se aflau foarte multi lilieci. Colegii din dispeceratul integrat ISU-SMURD SAJ-Iasi au sunat o persoana abilitata in domeniu, un biolog. Dumnealui s-a prezentat imediat la locul solicitarii, iar echipajul de interventie a trecut la prinderea liliecilor, aproximativ 200 de mamifere. Mamiferele au fost predate specialistului, urmand sa fie eliberate in mediul lor natural. Misiunea de cautare-salvare a continuat, dar nu au fost gasite alte mamifere”, a spus Onofreiasa, citat de Agerpres.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: