Politia daneza a retinut-o pe Greta Thunberg la un protest pro-palestinian

externe

Greta Thunberg, ipocrizie, manifestatie, palestinieni, clima, Leipzig

Activista suedeza pentru clima Greta Thunberg a fost arestata miercuri dimineata de politia daneza dupa un protest din apropierea cladirii muzeului Universitatii din Copenhaga din centrul orasului Copenhaga, relateaza DR.

Politia din Copenhaga a declarat ca sase persoane au fost arestate, dar nu a confirmat daca Greta Thunberg se numara printre ele.

„Suntem inca in zona. Acum este calm”, a spus politia.

Pe Instagram, Thunberg a scris anterior ca ea se afla la Universitatea din Copenhaga si ca acolo se afla si politia.

Grupul „Studenti impotriva ocupatiei” scrie intr-un comunicat de presa pe Instagram ca in aceasta dimineata au ocupat cladirea muzeului Universitatii din Copenhaga, in care se afla rectoratul.

Intr-un videoclip de pe contul de Instagram al grupului, se poate observa ca pe geamuri au fost atarnate din interior steaguri palestiniene.

Grupul „Studentii impotriva ocupatiei” este nemultumit ca Universitatea din Copenhaga continua sa coopereze cu universitatile israeliene si, prin urmare, „faciliteaza diseminarea cunostintelor care sunt folosite pentru a comite genocid”.

„Nu vom parasi acest loc pana cand Universitatea din Copenhaga nu va inceta cooperarea cu universitatile israeliene”, se arata in comunicatul de presa al grupului.

Potrivit politiei din Copenhaga, la ora 7.34 a fost primit un apel conform caruia cineva a blocat accesul la cladirea Universitatii din Copenhaga.

In seara zilei de 11 mai, politia orasului suedez Malmo a retinut pe eco-activista Greta Thunberg, care a participat la un protest impotriva participarii Israelului la Eurovision Song Contest.

Pe 8 mai, Tribunalul Districtual Stockholm a gasit-o pe Greta Thunberg vinovata de doua acuzatii de nesupunere civila din cauza protestelor din fata parlamentului din martie a acestui an.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: