Un avion indian de pasageri a aterizat de urgenta in Turcia dupa o amenintare cu bomba

externe

Un zbor operat de Indian Vistara Airlines a efectuat o aterizare de urgenta vineri, in Erzurum, in estul Turciei, dupa ce o bucata de hartie pe care scria „bomba la bord” a fost gasita intr-o toaleta, a declarat ministrul turc de interne Ali Yerlikaya pe X, potrivit Reuters.

Doi experti in eliminarea bombelor si un caine de cautare continua sa verifice aeronava, a spus Yerlikaya, adaugand ca 234 de pasageri si 13 membri ai echipajului au fost evacuati in siguranta.

„Zborul Vistara UK 27 care opereaza de la Mumbai la Frankfurt a fost redirectionat catre Turcia din cauza unei probleme de securitate care a fost observata de echipajul nostru in timpul zborului”, a declarat un purtator de cuvant al Vistara, confirmand ca aeronava a aterizat la Erzurum.

„Conform protocolului, autoritatile relevante au fost imediat alertate si cooperam pe deplin cu agentiile de securitate pentru a finaliza verificarile de securitate obligatorii”, a spus purtatorul de cuvant.

Aterizarile si decolarile pe aeroportul Erzurum au fost oprite pana la ora 21.00. ora locala din cauza urgentei, a scris ministrul Transporturilor, Abdulkadir Uraloglu, pe X.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: