Directorul executiv al Telegram, Pavel Durov, anunta noi functii pentru combaterea continutului ilegal

externe

Pavel Durov, eliberat, cautiune, control judiciar

Fondatorul si directorul executiv al Telegram, Pavel Durov, a anuntat vineri o serie de noi functii menite sa combata continutul ilegal, botii si escrocii, la o saptamana dupa ce a fost arestat si acuzat de autoritatile franceze pentru nereguli ale aplicatiei de mesagerie, potrivit France24.

Durov a rupt joi tacerea, facand primele comentarii publice dupa arestarea sa, pe care a catalogat-o drept „eronata” si „surprinzatoare”.

Dar el a recunoscut, de asemenea, ca Telegram „nu este perfect” si a promis ca va lua mai multe masuri impotriva continutului ilegal, despre care sustine ca provine de la o mica parte din cei 950 de milioane de utilizatori ai sai.

„In timp ce 99,999% dintre utilizatorii Telegramului nu au nimic de-a face cu criminalitatea, cei 0,001% implicati in activitati ilicite creeaza o imagine proasta pentru intreaga platforma, punand in pericol interesele aproape a unui miliard de utilizatori”, a scris el in declaratia sa de pe Telegram. „De aceea, anul acesta, ne-am angajat sa transformam moderarea pe Telegram dintr-o zona de critica intr-una de lauda”, a adaugat el.

Durov a spus ca Telegram a eliminat functia „persoane din apropiere”, care permitea utilizatorilor sa localizeze alti utilizatori Telegram, dar a spus ca „a fost folosita de mai putin de 0,1% dintre utilizatorii Telegram, dar a avut probleme cu botii si cu escrocii”.

In locul acestei functii, Telegram lanseaza „afaceri in apropiere” pentru a prezenta „afaceri legitime, verificate”.

El a spus ca Telegram a dezactivat, de asemenea, incarcarile de noi media pe Telegraph, instrumentul sau de blogging independent, „care pare sa fi fost folosit gresit de actori anonimi”, a spus el.

Dupa patru zile de detentie, Durov, in varsta de 39 de ani, a fost acuzat ca nu a redus continutul extremist si ilegal de pe Telegram.

El a fost arestat pe 24 august pe aeroportul Le Bourget de langa Paris, dupa ce a ajuns la bordul unui avion privat si a fost audiat in zilele urmatoare de anchetatori.

Durov a fost eliberat pentru o cautiune de cinci milioane de euro, cu conditia sa se prezinte la o sectie de politie de doua ori pe saptamana si sa ramana in Franta.

Joi, el a spus sfidator ca Franta a gresit cand l-a tras la raspundere pentru „infractiuni comise de terti pe platforma”.

O figura enigmatica care vorbeste rar in public, Durov este cetatean al Rusiei, Frantei si Emiratelor Arabe Unite, unde este sediul Telegram.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: