Sute de obiecte care au apartinut actritei Marilyn Monroe vor fi prezentate in cadrul unei expozitii la Londra

life

Marilyn Monroe, expozitie, Londra

Peste 250 de obiecte care i-au apartinut lui Marilyn Monroe vor fi expuse pentru prima data in Marea Britanie, transmite BBC. Expozitia va ajunge la Londra in octombrie, cu scrisori de dragoste ale actritei, haine din satin si machiaj expuse publicului.

Acestea provin din colectia privata a lui Ted Stampfer, care detine peste 1.500 de obiecte ale vedetei de la Hollywood.

Printre punctele de atractie ale expozitiei se numara obiecte de la compania sa de productie, amintiri de la filmarile sale din Londra si imagini de la intalnirea sa cu Regina Elisabeta a II-a.

Unele dintre cele mai faimoase tinute ale sale vor fi, de asemenea, disponibile pentru vizionare, trecand prin originile sale ca Norma Jean Mortonson, pana la viata sa ca figura publica legendara.

Machiajul, pantofii si articolele de frumusete vor face, de asemenea, parte din expozitia de la Arches London Bridge din 18 octombrie.

Stampfer, care este curatorul expozitiei, spune ca este „incantat” ca colectia personala a lui Merlin va fi expusa la Londra.

„In 1962, dupa moartea ei, obiectele ei au fost stocate si conservate, aproape ca o capsula a timpului, timp de aproape patru decenii”, a adaugat el.

„Este minunat sa putem impartasi aceste obiecte unice care ne pot oferi o perspectiva reala asupra vietii ei, permitandu-ne astazi sa ne apropiem de adevarata Marilyn Monroe si de identitatea ei.”

In ciuda mortii sale in urma cu mai bine de 60 de ani, Marilyn Monroe ramane o figura uriasa in cultura pop la nivel mondial.

Cunoscuta pentru interpretarea blondelor comice, vedeta americana a aparut in filme populare precum Unora le place jazzul.

Ea a fost una dintre cele mai importante actrite de la Hollywood pentru mai mult de un deceniu, filmele sale avand incasari de peste 200 de milioane de dolari in anii 1940 si 1950.

Viata ei personala a fost urmarita indeaproape in presa – inclusiv cele trei casnicii esuate cu James Doherty, Joe DiMaggio si Arthur Miller.

A murit din cauza unei supradoze in casa ei din Los Angeles, la varsta de 36 de ani, iar moartea ei a fost considerata o sinucidere, reaminteste BBC.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: