O firma din Japonia a „angajat” pisici, pentru a tine ridicat moralul personalului. Acestea sunt „functionar sef”, „manager”, „auditor” sau „pisica de scaun”

news

Sa ai o pisica la birou nu pare sa mai fie o noutate, cel putin in Japonia, dar gazduirea a aproape o duzina de feline este cu siguranta. Dupa ce a adoptat prima sa pisica, Futaba, de la un restaurant de sushi, in 2004, compania japoneza Qnote pur si simplu nu a putut rezista tentatiei de a mai „angaja” si alte feline, scrie South China Morning Post.

In prezent, compania se mandreste cu 10 „angajati” pisici care locuiesc in birouri, majoritatea cu norma intreaga. Inaintea venirii felinelor, biroul a fost pregatit pentru aceasta. Biroul a devenit, de asemenea, locul de munca ideal pentru cei 32 de angajati care se bucura de compania oferita de pisici.

Cand Qnote s-a mutat intr-o cladire de birouri mai mare, cu patru etaje, in 2020, nu si-a uitat cei mai importanti angajati. Compania a renovat etajele al doilea si al treilea pentru a-si arata angajamentul fata de bunastarea pisicilor, a instalat 12 toalete si rafturi pentru pisici si chiar a vopsit peretii pentru a preveni zgarieturile.

Qnote a atribuit diferite roluri pisicilor, printre care „functionar sef”, „manager”, „auditor” si „pisica de scaun”. „Pisica de scaun” este Futaba, care, la 20 de ani, este angajatul cu cel mai inalt rang din companie, depasindu-l chiar pe directorul acesteia, Nobuyuki Tsuruta. Sase dintre pisici sunt urmasele lui Futaba.

Compania a avut 11 pisici pana cand una dintre ele a murit, in 2022. Acum, opt dintre ele locuiesc in birou cu norma intreaga, iar doua locuiesc acasa la un angajat.

Tsuruta, el insusi un iubitor de pisici, a declarat ca multi membri ai personalului au, de asemenea, pisici acasa, iar animalele au devenit un instrument eficient pentru atragerea de noi angajati. Acestea au contribuit, de asemenea, la reducerea ratei de demisii din cadrul companiei, a spus el.

Qnote este specializata in proiectare web si aplicatii si considera „iubirea pentru pisici” drept principala conditie pentru candidatii la un loc de munca. Site-ul lor web prezinta, de asemenea, o multime de elemente pisicesti, inclusiv logo-ul, care este evident o pisica.

Tsuruta a declarat pentru publicatia de stiri japoneza “Mainichi Shimbun” ca angajatii recunosc ca pisicile ii intrerup din munca, lucru pe care il saluta, deoarece ii obliga sa ia o pauza.

El a adaugat ca pisicile au „ajutat oamenii sa creeze legaturi” si ofera managerilor informatii care le permit sa isi cunoasca mai bine membrii echipei, pe baza modului in care acestia au interactionat cu pisicile. In schimb, angajatii trateaza pisicile ca pe membrii familie, le fac curat si le hranesc cu randul.

Oamenii din online iubesc aceasta companie. „Invidiez atat de mult personalul uman al companiei”, a spus cineva pe retelele de socializare. Un alt utilizator a scris: „Prima pisica Futaba a trait 20 de ani aici – ceea ce este o dovada ca firma le-a tratat bine”.

O a treia persoana a adaugat: „O companie care este plina de dragoste. Merita sa faca bani si sa devina mai mari”, a spus o a treia persoana.

(foto: Qnote/QQ.com)

 

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: