Breaking: aeroporturile Domodedovo si Jukovo din Moscova, inchise dupa un masiv atac ucrainean cu drone. Peste 30 de zboruri au fost suspendate

externe

atac, aeroport, Moscova, drone ucrainene

Oficialii rusi au declarat marti ca au doborat cel putin 15 drone in jurul Moscovei peste noapte, intr-un val de atacuri care au incendiat cladiri rezidentiale, au ucis o femeie si au fortat suspendarea a peste 30 de zboruri in capitala.

De asemenea, peste 60 de drone au fost doborate deasupra regiunii Briansk din sud-vestul Rusiei, care se invecineaza cu Ucraina si cu regiunea Lipetsk din sudul Rusiei, au declarat guvernatorii regionali. Nu au fost raportate pagube sau victime acolo.

Industria interna ucraineana a dronelor a crescut rapid, iar Kievul a intensificat atacurile cu drone asupra infrastructurii energetice, militare si de transport din Rusia.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat pe aplicatia de mesagerie Telegram ca cel putin 15 drone au fost doborate in jurul Moscovei, echipele de urgenta fiind trimise in mai multe locuri din regiune si in apropierea aeroportului Jukovo si a districtului Domodedovo – unde se afla unul dintre cele mai mari aeroporturi din Moscova.

Agentia rusa TASS a raportat ca aeroporturile Domodedovo si Jukovo au fost inchise pentru traficul aerian, in urma suspendarii a peste 30 de zboruri interne si internationale in aceste aeroporturi si pe alte aeroporturi care deservesc capitala rusa.

Atacurile nocturne ale dronelor au avariat cel putin doua cladiri inalte de apartamente din districtul Ramenskoe din regiunea Moscova, incendiind mai multe apartamente, a declarat pe Telegram guvernatorul Moscovei, Andrei Vorobiov.

O femeie in varsta de 46 de ani a murit si trei persoane au fost ranite in Ramenskoie, a declarat Vorobyov. El a adaugat ca 43 de persoane au fost evacuate in centre de cazare temporara.

Districtul Ramenskoie, la aproximativ 50 km sud-est de Kremlin, are o populatie de aproximativ un sfert de milion de persoane, potrivit datelor oficiale.

Canalele Telegram SHOT si Baza din Rusia, care sunt apropiate de serviciile de securitate ale Rusiei, au postat videoclipuri cu flacari iesind dintr-o cladire rezidentiala cu mai multe etaje, afirmand ca cinci apartamente au fost distruse in atacul dronei din districtul Ramenskoe.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: