Casa Alba a dat Congresului un raport clasificat cu privire la strategia sa pentru castigarea razboiul din Ucraina

externe

Administratia lui Joe Biden ar fi trimis Congresului un raport secret in care explica strategia sa pentru castigarea razboiul ruso-ucrainean, relateaza Reuters.

Este vorba despre un document referitor la pachetul de legi care au deblocat cele 60 de miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina.

Un consilier al unuia dintre membrii Congresului a spus ca au primit raportul luni, insa nu au citit inca documentul.

Alte doua surse au confirmat, de asemenea, ca au primit documentul.

Intarzierea indelungata a raportului i-a determinat pe unii republicani sa spuna ca sunt nemultumiti si ar putea bloca initiative suplimentare de finantare a sprijinului pentru Ucraina.

Senatorul Jim Risch, seful Comisiei Senatului pentru Afaceri Externe, a comentat situatia cu raportul si a spus ca sprijina Ucraina, dar „nu orbeste”.

„Inca din primele zile ale razboiului lui Putin impotriva Ucrainei, am cerut administratiei Biden-Harris sa prezinte o strategie pentru modul in care SUA si aliatii sai pot ajuta Ucraina sa castige. Cand nu au raspuns la cerere, am scris in lege ca astfel de o strategie trebuie sa fie furnizata Congresului, termenul limita a trecut si nu a fost primit niciun raspuns. Cred ca nu au o astfel de strategie sau le este frica sa o arate”, a comentat Risch.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: