Kim Jong Un anuntat ca isi creste forta nucleara pentru lupta cu SUA: „Suntem gata sa o folosim in orice moment”

externe

Kim Jong Un, demitere, inalti demnitari, oras modern, utopie socialista

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat ca tara isi va creste „exponential” arsenalul nuclear pentru a fi pregatita pentru lupta impotriva Statelor Unite si a aliatilor sai, a informat marti agentia de presa KCNA, relateaza DW.

Kim a spus luni ca natiunea trebuie sa-si pregateasca „capacitatea nucleara si disponibilitatea de a o folosi in mod corespunzator in orice moment pentru a asigura securitatea statului”, a relatat KCNA. El a facut aceste declaratii la un eveniment care a marcat aniversarea fondarii tarii.

Kim a adaugat ca este necesara o forta militara puternica pentru a contracara amenintarile SUA si ale „adeptilor” sai.

Kim a facut amenintari similare in trecut, dar acum expertii cred ca probabil va efectua teste provocatoare inainte de alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie.

Mai mult, el a protestat impotriva unei noi linii directoare de aparare intre SUA si Coreea de Sud menite sa integreze armele nucleare americane cu cele conventionale ale Coreei de Sud pentru a contracara Coreea de Nord.

Kim a dat vina pentru arsenalul sau de arme in crestere pe aceste evolutii.

Nordul se confrunta cu „o amenintare grava” din cauza „extinderii nesabuite” a unui bloc militar regional condus de SUA, care acum se dezvolta intr-unul bazat pe capacitati nucleare, a spus el.

Coreea de Sud urmeaza sa organizeze o intalnire pe probleme de aparare cu membrii Comandamentului Natiunilor Unite (UNC), marti. Forta militara multinationala este condusa de comandantul armatei SUA stationate in Coreea de Sud.

Germania a devenit cea mai recenta tara care s-a alaturat fortei din Coreea de Sud, in august. Forta ajuta la apararea granitei puternic fortificate cu nordul si se angajeaza sa apere sudul daca izbucneste razboiul.

Coreea de Nord, suparata de aderarea Germaniei la Forta, a numit anterior UNC o „organizatie ilegala de razboi”.

Tara si-a intensificat semnificativ programul de arme nucleare din 2022, cu un numar tot mai mare de teste de rachete.

Analistii cred ca, desi Nordul trebuie sa depaseasca barierele tehnologice pentru a obtine rachete balistice cu raza lunga de actiune care pot ajunge pe continentul american, le detine deja pe acelea care pot atinge tinte cheie din Coreea de Sud si Japonia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: