Donald Trump s-a laudat ca Mark Zuckerberg i-ar fi promis la telefon ca-l voteaza. Patronul Facebook neaga categoric, afirmand ca nu sustine niciun candidat

actualitate

Donald Trump, sustinere, Mark Zuckerberg, minciuna, alegeri

Candidatul republican la presedintia SUA, Donald Trump, a starnit din nou valuri afirmand, intr-un interviu pentru New York Magazine, ca Mark Zuckerberg i-ar fi promis ca il voteaza.

El spune ca patronul Facebook a facut aceasta remarca intr-un apel telefonic dupa ce un barbat inarmat a incercat sa il asasineze pe Trump la un miting in Butler, Pennsylvania, in iulie.

„Mark Zuckerberg a sunat si a spus: ‘Nu am sustinut niciodata un republican pana acum, dar nu am cum sa votez cu un democrat in aceste alegeri’”, a declarat Trump pentru publicatie.

„El este un tip care, ca si parintii lui, a fost intotdeauna democrat. El a spus: ‘Nu voi vota niciodata pentru cei care candideaza impotriva ta dupa ce am vazut ce ai facut’”, a continuat Trump. „Asa ca vreau sa spun ca oamenii chiar au apreciat asta”.

Un purtator de cuvant al Meta a declarat ca afirmatiile sunt complet false si ca Zuckerberg nu il va sustine nici pe Trump, nici pe adversarul sau, vicepresedintele Kamala Harris, la alegerile din acest an.

„Dupa cum a afirmat si Mark in mod public, el nu sustine pe nimeni in aceasta cursa si nu a comunicat nimanui cum intentioneaza sa voteze. Afirmatiile domnului Trump nu sunt adevarate”, a declarat purtatorul de cuvant al Meta, compania care detine Facebook.

Trump si Zuckerberg au avut mult timp o relatie complicata. Intr-o carte care urmeaza sa apara, Trump a amenintat ca patronul Facebook „isi va petrece restul vietii in inchisoare” daca „face ceva ilegal” in alegerile viitoare.

De asemenea, el s-a dezlantuit impotriva lui Zuckerberg si a Meta pentru suspendarea contului sau de Facebook dupa revolta din 6 ianuarie 2021 din Capitoliu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: