Economia Ucrainei este in crestere, in ciuda atacurilor Rusiei. Nivelul inflatiei se mentine scazut

externe

Kiev

Economia Ucrainei a crescut cu 3,7% in trimestrul doi din 2024, in timp ce nivelul inflatiei a ramas modest, a anuntat marti premierul Denis Smihal, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Exporturile inregistreaza o crestere solida si au atins deja nivelul de dinaintea razboiului, a declarat oficialul la o conferinta de presa.

De asemenea, Denis Smihal a anuntat ca Ucraina este in stadiul final al negocierilor cu partenerii europeni pentru a-si majora importurile de energie la 2,2 gigawati (GW), de la 1,7 GW.

In pofida razboiului in care se afla cu Rusia, de peste doi ani, economia Ucrainei a fost „mai rezilienta fata de asteptari” in primul trimestru din 2024, cu o crestere „solida, o dezinflatie continua si mentinerea unor rezerve adecvate”, aprecia recent Fondul Monetar International.

Insa, perspectivele pentru restul anului si pentru 2025 s-au inrautatit, in mare parte din cauza atacurilor devastatoare asupra infrastructurii energetice ucrainene si a incertitudinilor legate de durata razboiului, atentioneaza FMI.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: