Fosta iubita a ministrului italian al Culturii a primit interdictie sa intre in parlament dupa ce a filmat pe ascuns cu ochelari-spion

externe

Femeia aflata in centrul scandalului care a dus la demisia ministrului italian al Culturii a primit interdictie de intrare in parlament pentru ca ar fi filmat pe ascuns in interior folosind ochelari spion, potrivit Reuters.

Ministrul Gennaro Sangiuliano a demisionat saptamana trecuta sau dupa ce a recunoscut ca a avut o aventura cu Maria Rosaria Boccia si a incercat sa o angajeze pe un post de consilier, insa s-a razgandit din cauza conflictelor de interese.

Boccia a fost prinsa filmand cu o pereche de ochelari dotati cu camera si microfon si a incercat sa explice ca dorea sa le ofere urmaritorilor sai un tur ghidat al coridoarelor si salilor parlamentului.

Intr-o declaratie, comisia a spus ca Boccia nu va avea voie sa intre „pana cand organele competente nu vor decide altfel”, in urma incalcarii regulii care interzice realizarea si circularea de fotografii si videoclipuri din interiorul cladirii.

„Incalcarea a afectat locuri deosebit de sensibile”, a adaugat declaratia.

La inceputul acestei luni, Boccia a scris pe contul ei de Instagram ca nu a facut nimic ilegal cu ochelarii.

Cazul Boccia-Sangiuliano a dominat media italiana in ultimele doua saptamani, fortand prima demisie ministeriala de cand coalitia de dreapta a lui Meloni a ajuns la guvernare la sfarsitul anului 2022.

Boccia si-a umplut contul de Instagram cu fotografii cu ea insotindu-l pe Sangiuliano la diverse evenimente si a spus in interviurile date presei ca, in rolul ei de consultant, a avut acces la sediul si la documente ale ministerului.

Numirea ei, insa, nu a fost niciodata oficializata.

Surse judiciare au declarat marti pentru Reuters ca procurorii au deschis o ancheta asupra lui Sangiuliano pentru posibila utilizare abuziva a fondurilor publice si dezvaluirea de informatii confidentiale. Curtea de Conturi analizeaza, de asemenea, cazul.

Sangiuliano a spus in mod repetat ca nu au fost cheltuiti bani publici pentru Boccia si a negat ca ar avea acces la vreun document clasificat. De asemenea, s-a angajat sa ia masuri legale impotriva fostei sale iubite.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: