Marcel Ciolacu afirma ca, daca va ajunge la Cotroceni, va desemna un premier de la alt partid: „S-a dus vremea ca un singur om sa aiba toata puterea”

politica

Marcel Ciolacu, premier, alt partid, presedinte, Cotroceni

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marti, ca daca va castiga alegerile prezidentiale va avea o discutie cu membrii PSD si va desemna prim-ministru de la alt partid. Invitat la postul de televiziune Antena 3, premierul social-democrat a precizat ca s-a dus vremea ca un singur om sa aiba toata puterea.

„Presedintele are obligatia, daca vrea sa respecte Constitutia, nu cum a facut actualul presedinte, trebuie sa intrebe partidul care a castigat alegerile sa desemneze un premier. Partidul desemneaza premierul. Acea discutie va fi in interiorul partidului”, a spus presedintele PSD.

”In al doilea rand, cred ca dupa ce pierd niste alegeri, chiar si in turul doi, trebuie sa ai si tu o discutie cu tine, pe care o vei comunica colegilor. Nu cred ca voi pierde alegerile. Sa stiti ca nu mi-am dorit sa fiu premier, nu mi-am dorit sa fiu nici presedinte al PSD”, a mai aratat Ciolacu.

Intrebat daca ar numi un premier de dreapta, liderul PSD a spus ca se uita la cei cu demmocratie mai veche, precum SUA sau Olanda si Marea Britanie.

”In primul rand stai de vorba cu partidul care este pe primul loc, nu conteaza ca e de dreapta, de stanga. Daca voi castiga, o sa am o discutie cu membrii PSD si voi desemna prim-ministru de la alt partid. S-a dus vremea si provocarilor ultimilor ani au nevoie de o stabilitate politica si toata lumea trebuie sa fie reprezentata. S-a dus vremea ca un singur om sa aiba toata puterea. Am mai avut, si-a mai dorit cineva guvernul meu si am vazut ce a iesit”, a mai spus Ciolacu, intr-un atac voalat la presedintele Iohannis, care l-a desemnat premier in urma cu doi ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: