Bulai ramane internat, nu vine nici la proces. Romania TV ii plange de mila: „Umilirea lui Bulai dupa infarct”

news

Alfred Bulai

Alfred Bulai ramane internat in spital, dupa ce a suferit un infarct in arest. El nu se va prezenta joi la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca contestatia facuta de fostul profesor de la SNSPA la decizia de arestare preventiva, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Lui Alfred Bulai i s-a facut rau, vineri, in arest. Doctorita centrului de arestare si-a dat seama ca e posibil ca Bulai sa fi avut un infarct, avand in vedere ca are ceva probleme diabetic.

Bulai a fost internat la Spitalul Militar.

Romania TV, post finantat masiv de PSD, a continuat si marti seara sa ii ia apararea lui Alfred Bulai. „Umilirea lui Bulai dupa infarct, circul in catuse”, a titrat postul controlat de fugarul Sebastian Ghita.

Principalul realizator de la Romania TV, Victor Ciutacu, a lansat atacuri in mai multe emisiuni la adresa fostelor studente care depun plangeri impotriva lui Alfred Bulai si Marius Pieleanu. Ciutacu a incercat sa le discrediteze, starnind chiar si revolta invitatilor sai. „Nu mai invinovatiti victimele!”, i-a spus Bogdan Ficeac.

„Eu am si niste mici observatii in povestea asta”, si-a inceput Ciutacu discursul in emisiunea sa de la Romania TV din 2 august.

„Spre exemplu, ca memoria a inceput sa le functioneze dupa niste ani de zile domnisoarelor in cauza, ca niciuna dintre ele n-am vazut sa fi fost dusa cu forta de domnul Bulai intr-o incapere, ci toate spun ca s-au dus, ma rog, de spaima, de respect, de grija pentru viitoarea cariera academica. Eu, la 19 ani de zile, abia invatam aleile in politehnica, domnisoara se gandea la o cariera academica, ma rog. Am avut regimuri de viata si de scoala diferite, n-am reusit sa ma ridic la nivelul fostei scoli Stefan Gheorghiu.

Dar! Si aici este un mare dar, doamnelor si domnilor. Hai sa lasam dracului ipocrizia asta, odata la mana. Relatii sexuale intre profesori si studenti exista de cand haul si paraul si vor exista forever. Nu inseamna ca sunt acceptabile.

(…) Si va mai spun ceva. Luati dumneavoastra traseul fatucelor despre care vorbiti voi ca apar pe Facebook si sunt pe la diverse cabinete de demnitari, pe la diverse ministere, pe la diverse Secretariate Generale ale Guvernului, pe la diverse agentii guvernamentale si cautati-le CV-urile si o sa vedeti, surprinza, un lucru care va va mira. Toate vin de la SNSPA si toate au avut aceiasi indrumatori.

Nu vi se pare cumva, dracului, ca e o filiera si ca de data asta, vorba unui clasic in viata, nu se face dreptate, se face loc”, a acuzat Ciutacu.

Ulterior, confruntat cu reactii de opozitie chiar din partea invitatilor sai, Ciutacu si-a dat ca exemplu propria nevasta.

„Nevasta-mea a venit tot la varsta asta in Bucuresti, tot din provincie ba! N-a invitat-o niciun profesor acasa, nu s-a dus sa bea nicio cafea cu niciunul! (…) Cum mie nu mi-a chemat niciunul nevasta acasa sa discute despre viitorul ei universitar si academic la 19 ani de zile, dam voie sa spun ca ma indoiesc foarte tare ca astia au chemat acasa ceva unde au banuit ca n-ar avea succes”, a mai sustinut Ciutacu.

„Va rog frumos sa nu invinovatiti victimele…”, a rectionat unul dintre invitatati, Bogdan Ficeac.

Victor Ciutacu: Am inteles, domnul Ficeac.

Bogdan Ficeac: Nu mai invinovatiti victimele.

Victor Ciutacu: Nu le-a invinovatit nimeni.

Bogdan Ficeac: Nu mai merge. Noi ca arata aia asa ca de ce n-a zis si ea ca nu stie ce… nu vorbesc de cazul asta…

Ciutacu a adaugat apoi ca il cunoaste pe Pieleanu de „ani de zile”, aratandu-se ingrijorat ca acesta urmeaza.

„Toti rezistii au inceput acum sa ne spuna ca va urma, va urma si ce-a facut Pieleanu. Habar n-am daca a facut. Imi place sa sper ca nu. Ca ne cunoastem de atatia ani de zile. Dar una peste alta, asta este directia in care se duce toata povestea respectiva”, s-a plans Ciutacu.

Citeste si: Ciutacu continua sa atace victimele lui Bulai si Pieleanu: „Necajita aia ce cariera visa la 19 ani? Domnisoarele ‘abuzate’ erau majore, stapane pe ele si responsabile legal”

A fost facut un EKG si o alta analiza iar rezultatul a confirmat faptul ca a suferit un infarct.

A fost permanent constient si a fost transportat la Spitalul Militar.

Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis, joi, Judecatoria Sectorului 1. Decizia nu este definitiva.

„Procurorii din cadrul acestui parchet au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de un fost profesor universitar din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de agresiune sexuala si doua infractiuni de folosirea abuziva in scop sexual a functiei”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

El a prezentat si unele dintre faptele pentru care Bulai este urmarit penal.

„Procurorii au retinut in sarcina inculpatului urmatoarele: la data de 4 iulie 2022, in timp ce se aflau in camera in care era cazat inculpatul, in contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practica efectuat in comuna Sadova, judetul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire si prin impunerea unei anume conduite privind viata sa sexuala, profitand totodata de pozitia de autoritate decurgand din relatia cadru didactic – student, a constrans-o moral pe persoana vatamata sa suporte un act de natura sexuala, prin aceea ca a determinat-o sa se dezbrace de tricou, in vederea obtinerii satisfactiei sexuale”, precizeaza Daniel Nedela.

Potrivit procurorului, in aceeasi perioada, in cadrul aceluiasi stagiu de practica, prin constrangere morala si totodata profitand de pozitia de autoritate pe care o avea asupra acesteia, in baza relatiei cadru didactic – student, in vederea obtinerii satisfactiei sexuale, ar fi comis impotriva persoanei vatamate acte de natura sexuala, materializate in imbratisari, incercarea de a o saruta cu forta si atingeri cu tenta sexuala in zona si la nivelul spatelui, umerilor si picioarelor.

De asemenea, acesta a aratat ca, in perioada decembrie 2023 – mai 2024, profitand de aceeasi pozitie, inculpatul ar fi pretins din partea victimei, repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natura sexuala, si anume, sa intretina relatii sexuale.

Procurorul a mai afirmat ca orice forma de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabila.

„Aceste fapte nu pot fi tolerate, este inadmisibil si inacceptabil si este de datoria noastra sa asiguram un mediu sigur in care educatia sa se desfasoare in conditii de respect, demnitate si integritate. Orice forma de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabila, iar Ministerul Public va actiona cu fermitate impotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte”, a dat asigurari Daniel Nedela.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: