Un copil din trei sufera de tulburari emotionale din cauza retelelor sociale – Organizatia Salvati Copiii

life

Salvati Copiii

Potrivit Organizatiei Salvati Copiii, unul din trei copii cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani dezvolta anxietate sau depresie din cauza utilizarii excesive a retelelor sociale. Aproape jumatate dintre copii petrec peste 6 ore pe zi online, ceea ce duce la presiuni de comparatie si validare prin like-uri, amplificand sentimentele de inadecvare.

Pentru a combate aceste efecte, Salvati Copiii si NEPI Rockcastle lanseaza campania „Povestile perfecte nu au filtre”, care include conferinte si activitati educationale in mai multe orase, oferind resurse pentru a ajuta tinerii sa gestioneze in mod sanatos presiunile din mediul online.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii, a declarat:

„Cresterea alarmanta a cazurilor de tulburari emotionale in randul copiilor si adolescentilor, cauzata de utilizarea excesiva a retelelor sociale, este o problema care necesita atentie imediata. Este necesar sa promovam alternative sanatoase de petrecere a timpului liber pentru copii, impreuna cu parintii.”

Pentru a sustine acest demers, Salvati Copiii Romania pune la dispozitie un pachet de resurse educationale disponibile pe portalul Ora de Net al organizatiei, www.oradenet.ro, care include ghiduri, planuri de lectie si materiale video pentru profesori si parinti.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: