Papa Francisc i-a criticat pe ambii candidati la presedintia SUA: „Trump este anti-migranti, Harris este pro-avort, deci amandoi sunt impotriva vietii”

externe

Papa Francisc, impotriva vietii, Donald Trump, Kamala Harris

Papa Francisc a estimat vineri ca cei doi candidati la alegerile prezidentiale americane din noiembrie, republicanul Donald Trump, „care respinge migrantii”, si democrata Kamala Harris, care „ucide copii”, aparand dreptul la avort, sunt amandoi „impotriva vietii”, scrie The New York Times.

„Amandoi (candidatii) sunt impotriva vietii. Fie ca este cel care trimite inapoi migrantii, fie cel care ucide copii. Ambii sunt impotriva vietii”, a declarat Papa Francisc jurnalistilor la bordul avionului, revenind dintr-un lung turneu in Asia si Oceania.

„Nu sunt american, nu pot vota acolo, dar sa fie clar daca este vorba de respingerea migrantilor, de a le refuza sansa de a munci, de a le refuza primirea, este un pacat, este grav”, a subliniat Suveranul Pontif.

„In morala politica, in general, a nu vota este rau. Acest lucru nu este corect, trebuie sa votam si trebuie sa alegem raul mai mic. Care este raul mai mic? Aceasta doamna sau acest domn? Nu stiu, fiecare are constiinta lui”, a conchis Papa Francisc.

Energic si entuziast, Papa Francisc a incheiat vineri la Singapore un turneu de 12 zile in patru tari din Asia de Sud-Est si Oceania, cea mai lunga si mai indepartata calatorie a pontificatului sau de pana acum.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: