Premierul australian Anthony Albanese i-a raspuns lui Elon Musk, dupa ce patronul X l-a facut „fascist”

externe

Prim-ministrul Australiei, Anthony Albanese, a declarat sambata ca retelele sociale au o „responsabilitate sociala” pe care trebuie sa si-o asume, ca raspuns la afirmatia lui Elon Musk, patronul X. Acesta calificase guvernul sau drept „fascist” pentru planul de a penaliza platformele care nu reusesc sa combata dezinformarea, conform AFP.

Proiectul de lege prevede impunerea unor amenzi de pana la 5% din cifra de afaceri anuala gigantilor tehnologici in cazul in care acestia nu isi respecta obligatiile in acest domeniu.

„Fascisti”, a scris Elon Musk, pe X, joi seara, comentand textul prezentat de guvernul australian in cursul zilei.

Premierul australian Anthony Albanese i-a raspuns sambata lui Musk, afirmand ca retelele sociale trebuie sa aiba „o responsabilitate sociala”.

„Daca domnul Musk nu intelege acest lucru, asta spune mai mult despre el decat despre guvernul meu”, a declarat el reporterilor.

Acest episod este cel mai recent dintr-o disputa de lunga durata intre Musk si guvernul australian cu privire la reglementarea retelelor sociale.

Executivul australian ia in considerare o serie de masuri care ar obliga retelele sociale sa isi asume o mai mare responsabilitate pentru continutul de pe platformele lor, inclusiv interzicerea continutului postat de persoane sub 16 ani.

De asemenea, Elon Musk s-a confruntat recent cu justitia din Brazilia, unde platforma X a fost blocata din 30 august prin ordin al Curtii Supreme.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: