Kremlinul reinvie indoctrinarea tinerilor in stil sovietic. Ii pregateste pentru „razboiul continuu” cu Ucraina si Occidentul

externe

copii

Kremlinul lucreaza pentru a insufla in mod sistematic valori „patriotice” copiilor si adolescentilor printr-o campanie de propaganda in stil sovietic, urmarind pregatirea urmatoarei generatii pentru o viata modelata de conflictul cu Ucraina si Occidentul, relateaza The Moscow Times.

„Avem nevoie de razboinici, oameni inarmati, soldati de asalt – cei care, la prima chemare a presedintelui, se vor grabi la birourile de inrolare”, a spus un oficial guvernamental rus.

„Patria noastra este in pericol, amenintata de Occident si de Statele Unite. Nu mai avem nevoie de hipsteri, rapperi sau iubitori ai culturii occidentale – doar suporterii lui Navalnii provin de la ei”, a spus el.

A castiga inimile si mintile tinerilor a fost una dintre principalele prioritati de politica interna ale Kremlinului din 2000, cand Putin a devenit presedinte. Putin a creat mai multe miscari de tineret finantate de stat, sustinute de ideologii de la Kremlin, precum Vladislav Surkov si Viaceslav Volodin.

In ciuda acestor eforturi, protestele in masa ale opozitiei din 2011-2012, urmate de sustinerea pe scara larga aratata de tineri pentru inamicul lui Putin, Alexei Navalnii, pana la moartea sa in februarie, au demonstrat ca regimul nu a reusit sa cucereasca generatia tanara.

Dar invazia pe scara larga a Ucrainei in urma cu doi ani si jumatate a reinnoit atentia guvernului asupra indoctrinarii tinerilor.

Joi, un proiect de lege intitulat „Cu privire la sistematizarea sferei politicii de tineret” a fost introdus in Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului Rusiei. Legea urmareste sa insufle tinerilor „dorinta de a-si indeplini datoria constitutionala de a apara Patria”.

In mai 2022, la doar trei luni de la inceputul razboiului, Putin a lansat „Miscarea Primilor”, dupa modelul pionierilor sovietici. Scolile au restabilit ceremoniile saptamanale de ridicare a drapelului si intonarea imnurilor in toamna lui 2022, evocand ritualuri din epoca sovietica.

„Nu are rost sa reinventam roata cand avem exemplul sfarsitului anilor 1930 si anii Marelui Razboi Patriotic. Luam practicile tatilor si bunicilor nostri si pregatim generatia tanara”, a spus sursa.

Kremlinul transforma acum Rosmolodioj, Agentia Federala pentru Afaceri pentru Tineret, intr-un nou organism ideologic vast, insarcinat cu sistematizarea si unificarea tuturor initiativelor de educatie ideologica a tinerilor, de la gradinita la invatamantul superior.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: