„Faceti tot ce puteti pentru a fi ucisi”. Comandantul cecen renunta la compatriotii care s-au predat Ucrainei

externe

apti alaudinov, cecenia

Comandantul cecen Apti Alaudinov a declarat ca luptatorii care s-au predat de bunavoie fortelor ucrainene nu merita sa traiasca si ar trebui „sa faca tot ce le sta in putinta pentru a fi ucisi”, relateaza Kyiv Independent.

„Le spun ucrainenilor: pastrati-i pentru voi… Pot schimba pe oricine, dar nu cecenii care s-au predat de bunavoie”, a spus Alaudinov intr-o postare video pe canalul sau Telegram.

Unitati cecene care lupta de partea Rusiei au fost desfasurate in regiunea Kursk in timpul incursiunii surpriza a Ucrainei lansata la inceputul lunii august.

Alaudinov a spus ca trebuie eliberati cecenii raniti, in cadrul unui schimb de prizonieri, dar cei care s-au predat fara lupta ar trebui sa incerce sa se sinucida.

„Cecenii au considerat intotdeauna ca predarea in captivitate este cea mai mare rusine. O astfel de rusine nu poate fi spalata cu nimic altceva decat cu sangele tau”, a spus Alaudinov.

„Ridica-te si ataca pe cineva, fa tot ce poti pentru a fi ucis”, a mai spus el.

Comandantul a negat anterior ca luptatori ceceni au fost capturati in timpul luptelor din regiunea Kursk.

Rusia a lansat un contraatac in regiunea Kursk saptamana trecuta, in efortul de a indeparta trupele ucrainene din regiune. Moscova a sustinut ca a recucerit o serie de asezari intr-un avans „rapid”, in timp ce Kievul a spus ca actiunea nu a obtinut un succes „serios”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: